Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.24. - Wednesday, Kinga, Kincső napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Magyar Kézművesség Napja: Gazdaságfejlesztési Operatív Program

2016. September 14. 12:08
Magyar Kézművesség Napja: Gazdaságfejlesztési Operatív Program

25. alkalommal rendezte meg országos rendezvényét a Magyar Kézművesség Napja alkalmából az Ipartestületek Országös Szövetsége, melyen előadást tartott Turóczy László versenyképességért felelős helyettes államtitkár.

Az államtitkár a Gazdaságfejlesztési Operatív Programról és annak három stratégiai céljról beszélt. Az első cél, hogy a vállalkozások fejlődését meghatározó működési tényezőket javítsák, illetve bővítsék. Ezek a munkaerő, a tőke, az infrastruktúra, a technológia, akár az emberi erőforrások elérhetőségére vonatkoznak. Fontos cél, hogy építsék, elősegítsék a vállalkozások közötti, illetve a vállalkozások és más gazdasági szereplők közötti együttműködéseket a gazdasági kiegyensúlyozottság érdekében.

 

Részlet Turóczy László előadásából

 


A harmadik stratégiai cél a versenyképesség akadályainak lebontása, hogy a vállalkozások könnyebben léphessenek új piacokra. A program keretében közel 1300 millió forint értékben hirdettek meg pályázatokat, ezek közül kiemelkedik többek között az ipar digitalizációját elősegítő, a vállalkozások pénzügyi ismereteinek bővítését szolgáló és az élelmiszeriparban dolgozó vállalkozások számára megjelenő felhívások.

 

 

A versenyképességért felelős helyettes államtitkár  a Gazdaságfejlesztési Operatív Programról adott interjút

 


Vörös Béla, az Ipartestületek Országos Szövetségének alelnöke is interjút adott kameránknak, melyben a rendezvényről és annak céljáról beszélt. A Magyar Kézművesség Napja felhívja az ország figyelmét a hazai kézművességre, az ipar fontosságára, mivel rengeteg olyan hiányszakma van, ami a mindennapi élet megkönnyítését szolgálná.

 

 

Vörös Béla, az Ipartestületek Országos Szövetségének alelnöke

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu