Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.14. - Sunday, &Őrs napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Magyar Kézművesség Napja - A magyar kézművesség hozzájárul az ország fejlődéséhez

2016. September 09. 12:27
Magyar Kézművesség Napja - A magyar kézművesség hozzájárul az ország fejlődéséhez

A Magyar Kézművesség Napja alkalmából immár 25. alkalommal tartottak ünnepséget, melyen köszöntő beszédet mondott Németh László, az Ipartestületek Országos Szövetségének elnöke.

Az Ipartestületek Országos Szövetsége a hagyományokra épülve támogatja és segíti a magyar kézművesség mikro-, kis- és középvállalkozásait, tagságában kétszáz ipartestület van. Az ipartestületi tagság önkéntes, így a szervezet minden egyes tagjáért megküzd, mégis "itt vagyunk, pénzt és energiát ölünk abba, hogy az utánunk jövő generációnak átadhassuk a tudásunkat" - hangsúlyozta Németh László. A hazai kézművesség mintegy kétszáz szakmában tevékenykedik, ezáltal a magyar gazdaság gerince és húzóereje, a szolgáltató ipar nélkül élhetetlenné válna az ország.

 

Németh László köszöntőbeszéde

 

A magyar kézművesség társadalom- és gazdaságszervező ereje a kézműipari hagyományokkal rendelkező országokéhoz hasonló, ez a több évszázados múltra vezethető vissza. A hazai kézművesség fennamaradását annak köszönheti, hogy képes volt mindig igazodni, kereste az új utakat, át vette és tovább fejlesztette a külföldi tapasztalatokat. A magyar mesteremberek, iparosok, kézművesek által teremtett értékekre az egész világ előtt lehetünk büszkék - jelentette ki az elnök.

 

Az IPOSZ elnöke a jövőben feladatokról adott interjút

 

Köszöntő beszédében hangsúlyozta még, hogy a hazai kisvállalkozások döntő jelleggel bírnak a foglalkoztatásban a munkahelyteremtésben, a szakképzésben és az adóbevételek megteremtésében. Az IPOSZ azért küzd, hogy az általa képviselt gazdasági erő a súlyának megfelelő mértékben vehessen részt a gazdaságpolitika alakításában, mivel a magyar iparosok állítják elő a nemzeti jövedelem több, mint felét, nélkülük Magyarország nem működne. Az IPOSZ következő feladata, hogy a jövőben jobban részt vegyen a szakmunkás képzésben, mivel egyre nehezebb feladat megefelelő szakembert találni. Ezeket a fiatalok körében népszerűsíteni kell, ösztönözni kell őket arra, hogy a családi vállalkozást vegyék át, ne pedig külföldre akarjanak menni - hangsúlyozta Németh László.

 

 

/T.D.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu