Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.12.16. - hétfő, Etelka napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Magyar Értékek Napja az MNHSZ és az NMI szervezésében

2015. augusztus 12. 22:07
Magyar Értékek Napja az MNHSZ és az NMI szervezésében

A Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetsége a Nemzeti Művelődési Intézettel közösen ismét megrendezi a Magyar Értékek Napját 2015. szeptember 12-én Budapesten, a Szent István Bazilika előtti téren.Összefoglaló a 2013-as Magyar Értékek - Hagyományteremtő programról

 

Az együttműködés eredményeként második alkalommal megvalósuló nagyszabású esemény megvalósításával elsődleges célja a szervezőknek a Kárpát-haza szellemi és tárgyi kulturális örökségének népszerűsítése és bemutatása. A hagyományos kiállítási elemeken, fellépőkön túl a látogatók bevonásával, interaktív módon próbálják népszerűsíteni és szélesebb körben ismertté tenni hazánk értékeit. Külön hangsúlyt kívánnak fektetni a fiatalabb korosztály megszólítására is, hiszen az identitástudatuk formálásához elengedhetetlen a magyar kultúrkincsekkel történő megismerkedés.  Az értékteremtésen túl rendezvényünk hozzájárulhat az országkép kedvező alakulásához, hiszen lehetőség nyílik megyéink értékeinek felvonultatására.
 
Magyar Értékek Napja
A kiállítások mellett színpadi fellépők is szórakoztatják a kilátogató vendégeket

A programsorozat részeként délelőtt 10 órától délután 18 óráig szabadtéri események valósulnak meg. A téren felállított színpadon a kiemelkedő eredményt elért hazai és határon túli amatőr művészeti csoportok bemutatóit láthatják majd az érdeklődők. A téren felállított pavilonokban Magyarország 19 megyéje, valamint a határon túli magyarság szervezetei mutatják meg nemzeti kultúránk kincseit, hagyományait, tárgykultúráját és a térség emblematikus kulturális értékeit.


Magyar Értékek Napja 2015
A Magyar Értékek Napját 2015. szeptember 12-én Budapesten, a Szent István Bazilika előtti téren rendezik meg

A 2013-ban útjára indított hagyományt folytatva ismét kiállításra kerül a Nemzeti Művelődési Intézet nevéhez kötődő Magyar Értékek Vándortérképe: az a nagyméretű Magyarország térkép, melyen minden résztvevő ott hagyhatja kéznyomát, mellyel az értékek őrzése iránt elkötelezettségét fejezi ki. A Magyar Értékek Napját egy új programelem, a terményáldás teszi még emlékezetesebbé: az eseményen minden megye egy-egy jellegzetes terménye ökumenikus szertartás keretében kerül megáldásra.

 
A II. Magyar Értékek Napja rendezvényt a Nemzeti Kultúrális Alap támogatta

MCOnet


 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu