Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.13. - Thursday, Antal, Anett napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Magyar Értékek és Hungarikumok a Parlamentben

2013. April 12. 11:06
Magyar Értékek és Hungarikumok a Parlamentben

2013. április 13-án szombaton rendezik meg a „Magyar Értékek és Hungarikumok a Parlamentben” című konferenciát a Parlament Főrendiházában.

Lezsák Sándor,A program elején megtekinthető lesz az  „Így látom a parlament épületét” című gyermekrajz kiállítás, majd a Nemzeti értékek és hungarikumok bemutatkozásán köszöntőt mond és a rendezvényt vezeti Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Hungarikum Bizottság tagja.

A felkért előadók között van Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, a Hungarikum Bizottság elnöke, Dr. Horváth Zsolt országgyűlési képviselő, Závogyán Magdolna főigazgató (Nemzeti Művelődési Intézet), valamint Gyaraky Zoltán a Hungarikum Bizottság titkára is.

Dr. Fazekas Sándor


Az eseményen bemutatkoznak majd az UNESCO szellemi kulturális örökségei között szereplő magyar vonatkozású elemek: a Mohácsi busójárás, maszkos télűző szokás, Matyó népművészet - egy hagyományos közösség hímzéskultúrája, Solymászat mint élő emberi örökség, a Táncház módszer, mint a szellemi kulturális örökség átörökítésének magyar modellje.

De megismerkedhetnek az érdeklődők az UNESCO Világörökség részét képező tájakkal is: Budapest Duna-partok, Budai Várnegyed és az Andrássy út, Hollókő ófalu és környezete, az Aggteleki-karszt és a Szlovák Karszt barlangjai, az Ezeréves Pannonhalmi Bencés Főapátság és természeti környezete, Hortobágyi Nemzeti Park – a Puszta, Pécs (Sopianae) ókeresztény temetője, Fertő/Neusiedlersee kultúrtáj, a Tokaji történelmi borvidék kultúrtáj. Bemutatkoznak továbbá Nemzeti értékeink: Herendi porcelán, pálinka és törkölypálinka, és határon túli értékeink közül Torockó hagyományai.


-kt-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu