Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.17. - Monday, Laura napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Legyünk büszkék gazdag és sokszínű értékeinkre

2017. September 15. 08:05
Legyünk büszkék gazdag és sokszínű értékeinkre

A III. Magyar Értékek Napja megnyitóján Kárpáti Árpád, az NMI Művelődési Intézet ügyvezető igazgatója az értékeink sokszínűségéről, gazdagságáról és szimbolikus mivoltjáról beszélt.

Felidézte, hogy immár harmadik alkalommal szervezi meg az NMI Művelődési Intézet és a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége a programot, méltóbb helyszínt pedig nem is lehetne találni, mint a Szent István Bazilika előtti teret. "Nagy dolog számunkra, hogy minden országrészből, sőt a külhonból is érkeztek vendégek és elhozták azokat az értékeket, amelyeket az ott élők méltán értékesnek tartanak" - fogalmazott Kárpáti Árpád.

 

Legyünk büszkék gazdag és sokszínű értékeinkre

 

Szavai szerint szubjektív dolog, hogy mit tartunk értékesnek, ugyanakkor az értékeinkkel való gazdálkodás és hasznosítás azokon múlik, akik ott élnek helyben. "Az előttünk látható értékek gazdagsága és sokszínűsége is mutatja azt, hogy Magyarország, a magyar nemzet, a Kárpát-medence milyen gazdag" - tette hozzá. Az értékek szimbolikus mivoltjáról elmondta, hogy egy termék mögött évszázados tapasztalat, hagyományok és olyan emberi munka áll, amelyet nem lehet szavakban kifejezni. "A mai alkalom nem is tud többre vállalkozni, hogy ezt a sokszínűséget és szimbolius értékét mutassuk meg" - hangsúlyozta Kárpáti Árpád.

 

Magyarország Értékei egy helyen

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu