Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.05.25. - szombat, Orbán napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Látható, érezhető a fejlődés a kultúrházakban

2016. március 02. 13:40
Látható, érezhető a fejlődés a kultúrházakban

Ezt Szedlacsek Emília, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Közösségi Művelődési és Művészeti Főosztályának főosztályvezetője mondta el, aki Az élő zene bűvöletében szakmai konferencia alkalmával állt stábunk rendelkezésére.

A Kultúrházak éjjel-nappal záró rendezvénye is egy összegzés: hányan, hány helyszínen vettek részt a programokon, hány pályázat érkezett. Ezek a számok mutatják, milyen érdeklődés van eziránt a programsorozat iránt. Azt is érdemes megvizsgálni, milyen hatása volt az egyes településeken a rendezvényeknek. Ennek már nincsenek számszerűsíthető adatai, de a résztvevők reakcióiból látjuk, hogy volt hatása.

 
Szedlacsek Emília, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Közösségi Művelődési és Művészeti Főosztályának főosztályvezetője az MCOnet kamerája előtt


A művelődési házak kerültek előtérbe ezzel a programsorozattal - szögezte le a főosztályvezető. Ezek a kis intézmények felmutatták, hogy egy országos rendezvény keretében is megállták a helyüket. A szakmának is sokat jelentett ez a program - véli Szedlacsek Emília - hiszen növekedett a benyújtott pályázatok száma az előző évekhez képest, és minőségük is emelkedett. Ez azt jelenti, hogy a szakma még jobban felfigyelt magára a programsorozatra, és maga is fejlődik rajta keresztül. Összegezve tehát az előző évekhez mérve tehát a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat fejlődését számokkal is igazolhatjuk, de a kultúrházakban dolgozó szakemberek érzületéből is kiolvasható.


MTI / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu