Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.22. - Saturday, Paulina napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Kultúrházak éjjel-nappal - Mindennapi hagyományaink

2017. January 31. 15:40
Kultúrházak éjjel-nappal - Mindennapi hagyományaink

Február 10-12. között több száz művelődési ház részvételével zajlik majd a 11. Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat,  amely idén a Mindennapi hagyományaink tematika mentén zajlik.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is fő támogatója a Kultúrházak éjjel-nappal sorozatnak az Emberi Erőforrások Minisztere, idén a fővédnök Balog Zoltán, emberi erőforrások minisztere, védnöke pedig Novák Péter, zenész, színész, rendező. Hoppál Péter, kultúráért felelős államtitkár a rendezvény sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a sorozathoz tavaly 600 intézmény csatlakozott 2000 programmal, az idei regisztráltak száma pedig már túllépte az 500-at. Novák Péter felhívta a figyelmet, hogy a kulturális kínálat ugyan fontos dolog, de "a közönség feladata, hogy biztosítsa a keresletet".

 

Sajtótájékoztató a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozatról

Bordás István, Novák Péter, Hoppál Péter, Klein Marianna és Juhász Erika tartott sajtótájékoztatót Kultúrházak éjjel-nappal programsorozatról

 

Bordás István, a Magyar Népművelők Egyesületének elnöke elmondta, az idei mottó, a  „Mindennapi hagyományaink”, célja, hogy felhívja a figyelmet a művelődési intézmények mindennapi életünkben, hagyományaink továbbéltetésében, újragondolásában, új hagyományok kialakításában betöltött meghatározó szerepére. Az idei programok között szerepel hagyományos farsangi mulatság, disznótor, fánksütő programok és családi jelmezes futóverseny is.

 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu