Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Kultúrházak éjjel Nappal 2016 - az NMI felhívása

2016. January 13. 14:45
Kultúrházak éjjel Nappal 2016 - az NMI felhívása

Az élő zene áll az idei Kultúrházak Éjjel Nappal rendezvénysorozat középpontjában: az országszerte 2016. február 5-7. között folyó programhoz intézmények, szervezetek, önkormányzatok csatlakozását kéri a szervező Nemzeti Művelődési Intézet. A felhívásra január 11. és február 1. között lehet jelentkezni a Kultúrházak Éjjel Nappal honlapján.

A rendezvénysorozat célja a közművelődés intézményei és civil szervezetei nyitottságának, sokszínűségének és a helyi társadalomban betöltött közösségépítő és -fejlesztő szerepének és lehetőségeinek bemutatása. 2016-ban a fő hangsúly az élő zenén van, ráirányítva a figyelmet arra, hogy a közösségi művelődési intézmények és közösségi színterek meghatározó szerepet töltenek be a hangszeres és énekes könnyű-, komoly- és a népzene társadalmi, közösségi bázisának folyamatos szélesítésében, az együttesek, csoportok működési feltételeinek és szakmai hátterének biztosításában. Az egész országot érintő akcióval, valamint a televíziós és rádiós kampánnyal továbbá arra kívánjuk ráirányítani a figyelmet, hogy közel 80 millió fős látogatottságával a művelődési házak, közösségi színterek a leggyakrabban felkeresett kulturális terek Magyarországon.Cseh Tamás emlékét is őrzik a kultúrházak 


Az NMI kéri a közművelődési feladatot önállóan vagy integráltan ellátó intézményeket és szervezeteket, önkormányzatokat csatlakozzanak a felhívásához! Szervezzenek programokat a három nap bármelyikén vagy akár mindhárom napon! (2016. február 5-7.) Ide kattintva regisztrálhatnak! Határon túli magyar szervezetek jelentkezését is várják! A programhoz kapcsolódó pályázati felhívások:


1. Könnyűzenei helytörténeti pályázat (a Cseh Tamás Program együttműködésében)
2. Fotó pályázat
3. Szakmai innovációs pályázat: az élő zene közösségformáló lehetőségének új formái


További információ kérhető az informacio@kulturhazak.hu e-mail címen.


NMI / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu