Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.13. - Saturday, Jenő napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Különlegesek lesznek idén az Augusztus 20.-i ünnepségek

2013. August 15. 12:44
Különlegesek lesznek idén az Augusztus 20.-i ünnepségek
"Együtt az ország" - 2013. augusztus 20-án nem csak Budapesten, hanem a Balatonon megemlékeznek majd Szent István államalapítás ünnepéről.

Nagyon szép tüzijáték volt 2012-ben is! ( Videó forrása: www.youtube.com )

2013-ban más lesz az augusztus 20-i megemlékezés, hiszen Budapest mellett a Balatonon is számos program várja majd az érdeklődőket. A "Nagyon Balaton" eseménysorozaton belül különböző tóparti városokban szerveznek programokat, tűzijátékokat, koncerteket az államalapítás ünnepére. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium ( KIM ) augusztus 14-én szerdán tette közzé az ünnepség helyszíneit és programjait.

Megemlékezések augusztus 20-án mindenhol várhatóak
Minden magyarországi településen meg szoktak emlékezni augusztus 20-ról

A rendezvényen Budapesten már korán reggel katonai tiszteletadás lesz a magyar zászló előtt, utána tisztavatás veszi kezdetét, a Clark Ádám téren és a Budai Várban családi programokat szerveznek. Az ünnepi szentmise a Szent István Bazilikában délután 5 órakor lesz. Este 9 órai kezdettel a Lánchídnál és az uszálynál lövik fel a tüzijátékot. A Balatonon a "Nagyon Balaton" fesztivál már két nappal hamarabb, augusztus 18-án elkezdődik.

Különböző koncertekkel várják a látogatókat augusztus 20-án
Budapesten és a Balatonon is különböző koncertekkel várják a látogatókat

A balatoni fesztivál és a megemlékezés miatt jelentős forgalomkorlátozásra kell majd számítanunk. Az esemény teljes lebonyolításában mintegy 12.000 ember vesz majd részt, az Országos Mentőszolgálat folyamatos készenlétben lesz az esetleges balesetek és rosszullétek miatt. Az ünnepségen a tüzijátékra összesen 150 millió forintot költ az állam, a rendezvényekre pedig 100 millió forintot. A programokra több százezer embert várnak a határon túlról is.


G.R.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu