Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.19. - Friday, Emma napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Közösségszervező alapszak indul a Debreceni Egyetemen

2016. December 05. 11:47
Közösségszervező alapszak indul a Debreceni Egyetemen

A Nemzeti Művelődési Intézettel együttműködve alakítja ki a 2017-es képzési tervét a Debreceni Egyetem. A két intézet műhelykonferenciát is rendezett a közösségszervező szakma és az egyetem együttműködéséről.

A Debreceni Egyetemen az országban elsőként indult el népművelő képzés hatvan évvel ezelőtt, azóta folyamatosan követik a szakmai paradigmaváltásokat. Az egyetem két évvel ezelőtt kötött együttműködési megállapodást a Nemzeti Művelődési Intézettel, melyben megegyeztek, hogy az NMI szakemberei oktatóként részt vesznek az egyetem életében, illetve, hogy bevonják a kultúrális programokba a hallgatókat, ezáltal szakmai tapasztalatokat nyújtanak számukra.

 

Közösségszervező alapszak indul a Debreceni Egyetemen

Az új közösségszervező szak az andragógia szakot váltja majd a Debreceni Egyetemen

 

Az új közösségszervezői szak biztosítani fogja a magasan képzett szakembereket, ami elengedhetetlen a társadalom és a közösség fejlesztésében. A Nemzeti Művelődési Intézettel összesen tizenként felsőoktatási intézmény működik együtt, jövőre mindegyik helyen elindul az új szak. A konferencián kiemelték, hogy olyan képzést sikerült összeállítani, amely megfelel a magas szakmai elvárásoknak és gyakorlati munkának, sőt egységes gyakorlati rendszert is kidolgoznak majd.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu