Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.21. - Friday, Alajos napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Közösségszervezés ''intézményes'' és civil módra - Konferencia a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében

2013. June 18. 19:20
Közösségszervezés ''intézményes'' és civil módra  - Konferencia a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében
"Metszetek-Civilek és Intézmények szerepe a közösségi művelődésben" címmel rendeztek országos szakmai konferenciát a közösségi művelődésről  2013. június 18-án Budapesten, a Nemzeti Művelődési Intézetben.


Halász János beszéde - Metszetek konferencia 2013.06.18.


A közösségszervezés hivatalos, valamint civil-nonprofit szereplőinek rengeteg közös ügye létezik, a szervezetek tevékenységeinek bőven akad kapcsolódási pontja, ennek köszönhetően a két szféra együttműködésének komoly hagyományai és eredményei vannak. A művelődés és kultúra már önmagukban közösségszervező hatással bírnak a társadalomban, a civil közösségek ereje nélkül azonban a művelődési és kulturális intézmények pusztán félkarú óriások lennének - a civilek erejét ugyanakkor megsokszorozhatja az intézményekkel való együttműködés révén nyert infrastruktúra és kapcsolatrendszer.

Závogyán Magdolna

A Nemzeti Művelődési Intézet főigazgatója, Závogyán Magdolna mondott köszöntő beszédet a megjelenteknek


A gyümölcsöző, egymást inspiráló közös munka reményében és jegyében szervezte a Nemzeti Művelődési Intézet „Metszetek - Civilek és intézmények szerepe a közösségi művelődésben” című országos konferenciáját, melynek során a résztvevők olyan példaértékű, jó gyakorlatokat ismerhettek meg, melyek a civilek és az intézmények közösségszervező munkájának közös metszeteiben valósultak meg.

Halász János

Halász János, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkára nyitotta meg a plenáris előadások sorát


A kedden megrendezett eseményen a Nemzeti Művelődési Intézet főigazgatója, Závogyán Magdolna mondott köszöntő beszédet, majd Halász János, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkára nyitotta meg a plenáris előadások sorát, aki szerint "igen fontos területe a magyar kultúrának a közösségi művelődés". 

Metszetek-Civilek és Intézmények szerepe a közösségi művelődésben

"Metszetek-Civilek és Intézmények szerepe a közösségi művelődésben" címmel rendeztek országos szakmai konferenciát a közösségi művelődésről  2013. június 18-án Budapesten


Megemlítette azt is, hogy átalakultak a megyék, a megyei szerepvállalások, és fontos, hogy kövesse mindezt a kulturális intézményrendszer is. Amit meg kell változtatni, azt ők is megváltoztatták, többek között a törvényeket is, annak érdekében, hogy működő rendszer jöjjön létre - mondta Halász János államtitkár, kiemelve a helyi együttműködések szerepét is a közösségi művelődésben.
MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu