Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.16. - Sunday, Jusztin napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Közfoglalkoztatási Kiállítás a Vajdahunyadvárban

2015. October 03. 12:34
Közfoglalkoztatási Kiállítás a Vajdahunyadvárban

2015. október 2-3-án 110 település mutatta be közfoglalkoztatásban előállított portékáit az első Országos Közfoglalkoztatási Kiállításon. A rendezvényen lehetőség nyílt a bemutatott termékek kóstolására, megvásárlására is.


Pintér Sándor belügyminiszter megnyitóbeszédében hangsúlyozta: a jövő évi költségvetés 340 milliárd forintot biztosít közfoglalkoztatásra, ez 253 ezer ember foglalkoztatását teszi lehetővé az önkormányzatok számára. Ugyan ezt a foglalkoztatási formát átmenetinek tekintik, a kormányzat szerint mindaddig szükséges, amíg a piacgazdaság keretein belül nem érhető el a teljes foglalkoztatottság. Mint elmondta: a mostani rendezvény azt bizonyítja, hogy helyes volt a kezdeményezés, a bemutatott termékek a közfoglalkoztatottak szorgalmát, tehetségét dicsérik.

 
közfoglalkoztatás, Pintér Sándor


Pintér Sándor belügyminiszter megnyitót mondott az I. Országos Közfoglalkoztatási Kiállításon


A rendezvényhez kapcsolódó konferencián Polyák Albert, a Nemzeti Művelődési Intézet mb. főigazgatója tartott nyitóelőadást a Kulturális Közfoglalkoztatási Programról. Szavai szerint a Nemzeti Művelődési Intézet átszervezésének legfőbb kérdése volt, hogyan tud hozzájárulni a közművelődés a lokális társadalomfejlesztéshez, a település- és gazdaságfejlesztéshez, és a települések népességmegtartó képességéhez. Kifejtette: a program segítségével megszülető hálózatok erős közösséget hoznak létre és mind a „képzett” emberek helyben tartásához, mind a hátrányos helyzetű települések fejlesztéseihez hozzájárulnak. A programban részt vevők 22%-a visszakerül az elsődleges munkaerőpiacra.


NMI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu