Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.17. - Monday, Laura napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Koncerteket is szervez már a ZSKN és a Kodály Központ is

2021. May 10. 11:31
Koncerteket is szervez már a ZSKN és a Kodály Központ is

Országosan beindul a kulturális élet, az áprilisi négymilliomodik oltás beadásával a kormány ugyanis lazított a járványügyi intézkedéseken. A védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára megnyitják a szolgáltatásokat, a kulturális rendezvények is hamarosan várják őket. A pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben és a Kodály Központban is koncertekkel várják majd a szórakozni vágyókat május 20-tól.  

Élő programok, koncertek, felolvasóestek is vannak már a két intézmény május 20-án induló repertoárjában. A pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben és a Kodály Központ hangversenytermében is lesznek ilyen események már, a védettségi igazolvánnyal rendelkezők látogathatják a rendezvényeket.  

 

Ahogy a Zsolnay Örökségkezelő NKft. közleményében fogalmaz, elsőként az idén 50 éves Oláh Kálmán, a hazai jazzélet emblematikus figurája lép fel az E78-ban. A kocertteremben a Metronóm Jazz Klub keretében rendezik meg Oláh koncertjét, rögtön május 20-án. A ZSÖK Pirogránit Esték programsorozata is újraindul, koncertek, művészeti előadások lesznek fényfestéssel egybekötve a Negyedben. 

 

Egy nappal később Falusi Mariann, Szűcs Gabi és Váci Eszter lép fel a Pop Swing & Soul formációban, május 22-én pedig egy felolvasószínházi esten Karinthy és kortársai elevenednek meg Csákányi Eszter, Elek Ferenc és Hajdu Steve tolmácsolásában Lovasi András közreműködésével - közölte a ZSÖK. Május 23-án Galaxis koncertre érkezhet a nagyérdemű. 27-én a Zagyva Banda lép fel a Pirogránit udvaron.  

 

 

Kiállítást is megtekinthetnek a kultúrára szomjazók, a Zsolnay-negyed m21 Galériájában május 20-án nyílik a Plakátok/Posters 7x75 - 75 éves grafikusművészek kiállítása című tárlat. Árendás József, Baráth Ferenc, Felvidéki András, Gyárfás Gábor, Helényi Tibor, Molnár Gyula és Pinczehelyi Sándor munkái tekinthetők meg. Május 22-től az Országos Kerámia Biennálé legfrissebb alkotásai is szemügyre vehetők a kerámiák szerelmeseinek.  

 

Dés László és Szinetár Dóra lépnek fel június 7-én a Kodály Központban, június 15-én Lajkó Félix és Balázs János koncertjére lehet jegyet váltani, de később a Pannon Filharmonikusok hangversenyei is láthatóak és hallhatóak lesznek.  

 

Fontos kihangsúlyozni, hogy a programok csak védettségi igazolvánnyal látogathatók, 18 év alatt pedig igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében lehet részt venni az eseményeken. A maszk használata nem lesz kötelező, de mindenképpen ajánlott lesz, ahogy a gyakori kézmosás kultúráját sem érdemes elhagyni.  

 

Az ország több pontján vegyesen fogadják a nyitás lehetőségét, több színházi társulás csak a következő évadra koncentrál, hogy ne csak a védettségi igazolványnal rendelkezők élvezhessék programjukat. Emellett a Sziget Fesztivál rendezőgárdája is úgy döntött, hogy a jövő évi fesztiválra koncentrálnak teljes erővel, idén elmarad az esemény.  

 

 

M. A. 

Forrás: mti

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu