Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.19. - Friday, Emma napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Kodály-emlékév: fontos a kulturális értékeink mielőbbi megismertetése

2016. October 27. 13:53
Kodály-emlékév: fontos a kulturális értékeink mielőbbi megismertetése

A Kodály-emlékév alkalmából megrendezett Országos Kodály Zoltán Műveltségi Vetélkedő sajtótájékoztatója után interjút adott Krucsainé Herter Anikó kulturális kapcsolatokért és fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár, valamint Maitz Ferenc a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola igazgatója.

A vetélkedőt Érd Megyei Jogú Város és az érdi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola szervezi általános iskolások számára. Az államtitkár beszédében és a vele készült interjúban is kiemelte, hogy Emberi Erőforrásuk Minisztériuma egy milló forinttal támogatja a versenyt, amit majd a győztes vihet haza. Méltatta a zeneszerző életét és munkásságát, amit mindenkori példának nevezett.

 

Krucsainé Herter Anikó

 

Mindenkori feladatunk alkotásainak megőrzése és ápolása, az országos vetélkedő pedig kiváló lehetőség, hogy az általános és középiskolások is megismerkedhessen Kodály Zoltán életével, életművével, munkásságával - mondta a sajtótájékoztatón. Az interjúban hozzá tette, hogy nagyon fontos a minisztérium számára a kulturális értékek mielőbbi megismertetése.

 

 

Maitz Ferenc

 

Maitz Ferenc a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola igazgatója a verseny menetét vázolta fel, amely négy fordulós. Az első fordulón több száz csapat vesz részt, az országos döntőre jövő június 10-én kerül sor, ekkor már hat csapat marad versenyben. A vetélkedő támogatói közül kiemelte Érd Megyei Jogú Város Önormányzatát, illetve a kulturális felelős államtitkárságot, akik szintén jelentős összeggel járultak hozzá a verseny sikerességéhez.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu