Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.25. - Saturday, Orbán napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Kihirdették a Magyar Bor Nagydíj győzteseit

2021. January 04. 17:19
Kihirdették a Magyar Bor Nagydíj győzteseit

Elkészült a 2020-as év Super 12 nevű listája, melyre az ország legjobb borai kerültek fel. Különböző kategóriák mentén haladtak a szakemberek a fehér- és vörösborokat osztályozva.  

A Magyar Borszakírók Köre a száraz és félszáraz fehér- és vörösborokat osztályozta. A Super 12 nevű listára ezek közül kerültek fel a legjobbak. Tizenhárom borvidék nedűit kóstolták a szakértők. Tizennyolc fajtabor és hat házasítás közül válogathattak. A furmint, az olaszrizling, a cabernet franc és a rajnai rizling volt a legnépszerűbb fajta. A házasítások mindegyikében megtalálható volt a merlot és a cabernet franc. 

 

Döntöttek a legjobb hazai borokról

 

A legtöbb bort Villány, Szekszárd, Tokaj, Badacsony, Eger, a Mátra, Somló, Neszmély, Balatonfüred-Csopak, a Dél-Balaton, a Balaton-felvidék, az Aradi Hegyaljai Borvidék és Pannonhalma adta.  

 

Győztesként került ki fehérbor kategóriában a badacsonyi Villa Sandahl 2017-es Rabbit Periscope Rajnai Rizlingje. A vörösborok közül a legjobbnak a ménesi Balla Géza Pincészet Feketeleányka Selectionjét tartották. Az évjárata szintén 2017. A Magyar Bor Nagydíj győztesei a trófeáikat Debrecenben vehetik majd át a járvány alábbhagyását követően.   

 

M. A. 
Forrás:mti

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu