Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.22. - Monday, Magdolna napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Kepenyes Pál a büszkeségünk

2017. May 19. 14:41
Kepenyes Pál a büszkeségünk

Kepenyes Pál szobrászművész kiállítása a Pesti Vigadóban május 13. és június 4. között látogatható, melyen köszöntő beszédet mondott Kő Pál, az MMA rendes tagja, valamint interjút adott Rátkai Erzsébet, a kiállítás kurátora.

"Kepenyes Pál a mi büszkeségünk" - kezdte az interjút Rátkai Erzsébet, az MMA rendes tagja, a kiállítás kurátora. Szavai szerint a művész jelentős helyet folgal el a világban, az út, amit bejárt, amíg eljutott idáig a legnagyobbá vált. Fontos, hogy találkozzunk vele, hisz egy olyan embert ismerhetünk meg benne, aki mit se veszített magyarságából. Létrehozott egy életművet és közben szerény tudott maradni - fogalmazott Rátkai Erzsébet, hozzátéve, hogy a kiállítás is egy nagy lépés, ám ennél tovább kell menni, még többet meg kell mutatni Kepenyes Pálból.

 

"Kepenyes Pál a mi büszkeségünk"

 

Kő Pál, az MMA rendes tagja beszédet mondott a művész Káosz című kiállításán, melyben hangsúlyozta, "minden alkotásban látszik a szeretet és az anyagismeret". Kepenyes Pál lassan kilenven éves lesz, ám mindenki elmondása szerint a szemében huncutság csillog, a mozdulatai élettel teliek, "fantasztikusan eleven és élő" - fogalmazott Kő Pál. Kepenyes Pálról az NMI Művelődési Intézet gondozásában hamarosan megjelenik egy reprezentatív művészeti album 'KÁOSZ' címmel.

 

"Kepenyes Pál fantasztikusan eleven és élő"

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu