Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.04. - Monday, Kázmér napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Kárpáti Árpád: a közfoglalkoztatás értékteremtő

2016. September 27. 09:58
Kárpáti Árpád: a közfoglalkoztatás értékteremtő

II. Országos Közfoglalkoztatási Kiállításon 130 kiállító mutatta be a megvalósított közfoglalkoztatási programjának eredményeit, köztük a Nemzeti Művelődi Intézet is. Kárpáti Árpád, a Nemzeti Művelődési Intézet megbízott főigazgatója adott interjút. 

Második alkalommal került megrendezésre a kiállítás, az érdeklődőket zenés programok és kézműves-foglalkozások várták, a kisebbeknek pedig gyereksarok biztosította a szórakozást. Kárpáti Árpád, a Nemzeti Művelődési Intézet megbízott főigazgatója kiemelte, hogy az NMI országos közfoglalkoztatóként egyedül képviseltette magát. Az ország összes megyéjéből összesen 130 standon települtek ki azok a közfoglalkoztatók, amelyek betudták mutatni a közfoglalkoztatás értékteremtő mivoltát. 

 

Kárpáti Árpád, a Nemzeti Művelődési Intézet megbízott főigazgatója állt kameránk elé

 

"A NMI egy olyan pluszt tud ehhez hozzáadni a kulturális eszközrendszerével, ami méltón bizonyítja azt, hogy a helyi értékekkel lehet jól és előremutatóan gazdálkodni." A megbízott igazgató hozzátette, hogy nem a gazdasági eredményen van a hangsúly, hanem a kultúra közvetítésen, az értékátadáson, illetve a hagyományőrzésen. Kiemelte, hogy az NMI standja lehetőség biztosított, hogy információt adjanak arról, miért különleges a kulturális és közfoglalkoztatási program, valamint miben tér el a hagyományos és helyi közfoglalkoztatási lehetőségektől.

 

/T.D.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu