Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.28. - Tuesday, Emil, Csanád napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Júniusban mutatják be a legendás futballista életéről szóló musicalt

2021. May 31. 09:52
Júniusban mutatják be a legendás futballista életéről szóló musicalt

A Margitszigeti Szabadtéri Színházban mutatják be a Puskás, a musical című darabot. A legendás futballista életéről készített előadásban Veréb István alakítja Puskás Ferencet. A musicalt június 17-én és 19-én tekinthetik meg az érdeklődők.

A június 19-i előadásra jegyet váltók az előadást megelőzően óriáskivetítőn keresztül követhetik a magyar-francia-EB mérkőzést.

 

Focicsapatnak is emléket állítanak

 

A magyar labdarúgó válogatott színeiben Puskás Ferenc először 1945. augusztus 20-án játszott. Az esemény 75. évfordulója 2020. augusztus 20-ára esett, viszont a járványhelyzet miatt csak az előbemutatóját tarthatták meg a musicalnek. A bemutatót idén a Margitszigeten tartják meg.

 

A musical rendezője Szente Vajk. Szerinte a legendás futballista életében számos esemény kiabált színpadért. Az élete összetett volt, melyben kirajzolódik a haza szeretete és kényszerű elhagyásának problémája, valamint a nehézségeket követő újrakezdéssel való megküzdés. A darabbal emléket állítanak minden idők legjobb labdarúgó-válogatottjának, az Aranycsapatnak is.

 

A szinte teljesen valós eseményeken alapuló musicalben az 1940-es, 50-es évekbeli Magyarországot is bemutatják. A történet követhetősége miatt néhány fiktív karaktert is beleírtak a szerzők. A musicalben 22 színész, 60 táncos, 30 gyerekszínész lép fel, közben a háttérben korabeli képsorokat vetítenek majd ki.

 

A rendező szeretné tudatosítani a nézőkben, hogy újra biztonságosan lehet járni színházba, mellyel olyan élményt szerezhetnek, amivel háttérbe szorulhat az elmúlt időszak. Szente Vajk elmondta, hogy a zárás ideje alatt végig arra készültek, hogy milyen lesz, amikor újra ki lehet nyitni. Hozzátette még, hogy az ő feladata, hogy támogassa a gördülékeny újraindulást és színpadra álljanak azok a darabok, amelyeken zárt kapuk mögött folyamatosan dolgoztak.

 

A Margitszigeti Szabadtéri Színházban a rendező másik munkája is műsorra kerül: a Csókkirály koncertsow június 09-én debütál.

 

A részletes programok a www.margitszigetiszinhaz.hu oldalon tekinthetők meg.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu