Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.15. - Saturday, Jolán napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Jövőre a civil szervezetek fokozottabb bekapcsolása lesz a cél

2016. March 10. 16:40
Jövőre a civil szervezetek fokozottabb bekapcsolása lesz a cél

Závogyán Magdolna kultúráért felelős helyettes államtitkár is részt vett és felszólalt a IV. Kulturális Közfoglalkoztatási Program indulása alkalmából rendezett sajtótájékoztatón.

A 2013-as programindítással felraktuk a mércét aszal, hogy az elsődleges munkaerőpiacon való elhelyezkedésben, és a kistelepüléseken történő közösségfejlesztésben jó eredményeket értünk el - mondta a helyettes államtitkár. a program a kistelepüléseken való kulturális alapellátáshoz is hozzájárul - tette hozzá. Szakmai szempontból a levéltár, a digitális archívum és a Nemzeti Művelődési Intézet közreműködik kezdetektől, három éve a programban.

 
Závogyán Magdolna kultúráért felelős helyettes államtitkár beszéde


Az egyes szakmai területeknek, mint a levéltár vagy a múzeumi terület fontos, hogy olyan munkatársakhoz jut - amennyiben a közmunkaprogramból kikerülőket alkalmaz -, akik már náluk dolgozva megszerezték azokat a készségeket, melyekre az adott munkaterületeken szükség van. Az a harminc százalék ugyanis, akik az elsődleges munkaerőpiacon elhelyezkedhetnek, elsősorban kulturális területeken, ezeknél az intézményeknél vagy hasonlóaknál helyezkedik el. Fontos megemlíteni, hogy nem csak munkát, de képzést is biztosít ez a program - véli a helyettes államtitkár, aki kiemelte: a következő programban a civil szervezeteket célozzák meg jobban.


MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu