Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.02.27. - Tuesday, Ákos, Bátor napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Jön a Föld Napja és vele a Tudományfesztivál

2016. April 13. 13:31
Jön a Föld Napja és vele a Tudományfesztivál

A Föld napját és a VI. Tudományfesztivált a TIT Kossuth Klub Egyesület, a Bolyai Pedagógiai Alapítvány, és a Magyar Nemzeti Múzeum rendezi meg április 21-22. között a múzeum Kertjében. Bemutatkoznak a hazai startup-ok is.

A Föld napját 1970. április 21-én tartottak először, hazánk pedig 1990-ben csatlakozott a kezdeményezéshez - emékeztetett V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár a Föld napja - VI. Tudományfesztivál nyitó sajtótájékoztatóján. Az esemény célja a környezettudatos nevelés, valamint Földünk ökológiai gazdagságának és problémáinak megismertetése, de nagy hangsúlyt fektetnek az újrahasznosítás népszerűsítésére is.


V. Németh Zsolt A Föld napja sajtótájékoztatón beszél


A Föld napjának természetesen van országos vonatkozása, nem véletlenül jelentek meg a szervező partnerek között egyetemek, kutatóközpontok, vagy például nemzeti parkok, melyek ökoturisztikai kínálatukat mutatják be a rendezvényen. V. Németh Zsolt elmondta: a nemzeti parkok évről-évre több látogatót vonzanak, ez a szám tavaly már elérte a 1,5 milliót. Jelen lesznek a Földművelésügyi Minisztérium más háttérintézményei is, mint a az Országos Meteorológiai Szolgálat vagy a Hermann Ottó Intézet. Előbbi rádiószondás léggömböt ereszt fel az eseményen, ezzel mutatják be a nagyközönségnek, hogyan nyerik adataikat az előrejelzéseikhez. Bemutatják az utolsó magyar polihisztor pályáját, illetve az intézet a tájban megbújó értékekre hívja fel a figyelmet - ilyen például egy gémeskút. A Hermann Ottó Intézet bemutatja a művelődési házakba akkreditált programját, hogy ne csak a kultúra, de a természet szeretete is megjelenjen ezekben az intézményekben. Szakmai konferencián mutatják be a hazai natúrparkok fejlesztési koncepcióját - mondta el az államtitkár.


MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu