Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.15. - Saturday, Jolán napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Irodalmi eseményt szerveznek a költészet napjára

2022. March 28. 16:31
Irodalmi eseményt szerveznek a költészet napjára

A költészet napjára első alkalommal rendeznek eseményt 2022. április 10-én a fővárosi Akvárium Klubban.

A költészet napján, 2022. április 10-én első alkalommal szerveznek egynapos irodalmi kavalkádot a fővárosi Akvárium Klubban és az előtte lévő téren.

 

A költészet napját minden év április 10-én ünnepeljük, mely Tamási Áron születésének 125., Nemes Nagy Ágnes születésének 100. évfordulójához kötődik.

 


A rendezvény célja az olvasás népszerűsítése 

 

A Petőfi Kulturális Ügynökség, a Petőfi Irodalmi Múzeum, a POKET zsebkönyvek célja a rendezvénnyel, hogy minden korosztályban népszerűsítsék az irodalmat és olvasás művészetét.  Az Akvárium Klubban megrendezésre kerülő irodalmi kavalkádon ünnepli fennállásának 4. évfordulóját a POKET zsebkönyvek, melynek örömére kvízjátékkal és születésnapi esttel készülnek.

 

A rendezvény napján az Akvárium Klub minden helyisége megtelik programokkal, többek között a Kolompos és az Aurevoir. zenekarból ismert Agócs Márton és Fejér Mihály koncertjével, a POKET új versantológiájának bemutatásával, a marosvásárhelyi Spectrum Színház és a Maros Táncegyüttes magyarországi bemutatójának számító Tamási-, valamint a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium előadásával.

 

Az eseményen a résztvevők között lesz többek között Varró Dániel költő, Bogdán Zsolt színművész, Berecz András énekes-mesemondó, Rubold Ödön színművész vagy A Dal televíziós műsorból ismert finalisták: Tempfli Erik és Hegedűs Bori.

 

Az Irodalmi Kavalkád házigazdája Juhász Anna irodalmár és Vecsei H. Miklós színművész, író.

 

BG

Forrás: MTI

A képek illusztrációk

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu