Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.15. - Saturday, Jolán napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

IPOSZ: Nem várjuk rossz helyzetben a nehéz időszakot

2022. May 23. 12:55
IPOSZ: Nem várjuk rossz helyzetben a nehéz időszakot

Megtartotta 39. éves közgyűlését az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ). Németh László elnök beszélt az inflációról és a gazdasági következményekről is, melyekkel az iparosok, kézműiparosok szembesülhet.

Újra személyesen találkoztak egymással az ország minden részéről érkező iparosok: megrendezte 39. éves közgyűlését az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ).

 

Németh László elnök megnyugtató hírrel kezdte beszédét: mint mondta, az IPOSZ nem várja rossz helyzetben az előttünk álló, nehéz időszakot. A testület hazai és nemzetközi presztízse nem vitás, eredményesen zárnak le jelenleg zajló projektelet és újakat is elindítottak, emellett minden lényeges érdekegyeztető fórumon képviseltetik magukat – írta az iposz.hu.

 

Németh László szerint az IPOSZ hazai és nemzetközi presztízse vitathatatlan

Németh László szerint az IPOSZ hazai és nemzetközi presztízse vitathatatlan

 

Ezek a projektek az iparosság számára képzési lehetőséget jelentenek, de színvonalas szakemberi kör is létrejött az IPOSZ körül, mely az ipartestületek felé irányuló szolgáltatási rendszerek kialakítását segítheti, szakemberi háttérrel támogatja a megvalósuló kezdeményezéseket.

 

Az IPOSZ-al folyamatosan zajlik a párbeszéd, a kamarák és a kormányzat, valamint a szakképző rendszerek, egyetemek részéről is.


 

Németh László elnök kiemelte, a jövőben megoldásra várnak bizonyos feladatok. Ilyen például, hogy megszólítsák a fiatalabb nemzedékeket, erősítsék a lobby tevékenységet a döntéshozók irányába.

 

Kiemelte az IPOSZ felelősségét, mondván: nincs másik szervezet, amely az egyéni, csalásdi és kisvállalkozások százezreit képviselni tudná. Ők segíthetnek, hogy a támogatások a legtöbb munkahelyet adó réteget nagyobb arányban elérjék – ezek nélkülözhetetlen szerepet játszanak a lakosságot kiszolgáló, javító, szerelő, szolgáltató tevékenységekben.

 

Németh László hangsúlyozta, hogy a kitűzött feladatok egy évtizedre vonatkoznak. 

Az IPOSZ 39. éves közgyűlésén aranygyűrűvel tüntették ki Szabó László aranykoszorús autószerelő  mestert. Farkas Mihálynak, a Kisvárdai Ipartestület elnökének dr. Palkovics László adományzott miniszteri kitüntetést augusztus 20-a alkalmából.

 

Ezen kitüntetések átadására 2021-ben nem került sor a koronavírus miatti korlátozások okán, s ezt most pótolták.

 

Az IPOSZ Magyar Kézművességért Díj Arany fokozatú kitüntetését vehette át Maloun Tibor, az Ipartestületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetségének és a Győr és Vidéke Ipartestületének titkára is. Több évtizedes munkáját jutalmazták, melyet az ipartestületekért, az iparosokért végzett – tudatta az iposz.hu.

 

B.A.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu