Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.16. - Tuesday, Csongor napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Innovációk az Európa Kulturális Fővárosa program miatt

2022. November 30. 18:08
Innovációk az Európa Kulturális Fővárosa program miatt

A jövő évben Veszprém ad otthont az Európa Kulturális Fővárosa nevezetű program sorozatnak.

A következő évben Veszprém lesz Európa Kulturális Fővárosa. A címet Veszprém a Balatonnal közösen nyerte el, ezért a program sorozat a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa néven indul el.

 

A projekt kapcsán további beruházások szükségesek a környéken, ezért a következő hónapokban több mint 1 milliárd forintos pályázati forrásból indulhatnak új fejlesztések.

 

Jövőre Veszprém és Balaton környékére figyel fel a kultúrális világ

 

Az Európa Kulturális Fővárosa címet még az 1990-es évek elején hozták létre, azóta pedig az Európai Unió kulturális politikájának legfontosabb mérföldköve lett. A cím célja, hogy bemutassa az egyes tagállamok kultúrális és nemzeti értékeit.

 

Az említett pályázható összeg egyébként főként rendezvények szervezésére, illetve a környék utca képének korszerűsítésére fordítható. Továbbá a program szervezői azt is közölték, hogy a következő hetekben újabb pályázatok válnak elérhetővé.

 

Az Európa Kulturális Fővárosa program egyébként az infrastruktúra-fejlesztéseket is középpontba helyezi, tehát nem csak a programok miatt előnyös Magyarországnak, hogy 2023-ban ide kerül a cím, hanem az innovációk miatt.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu