Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.24. - Wednesday, Kinga, Kincső napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

II. Pajtaszínházi Szemle: az örömöt a magyar színpadi repertoár állítja elő

2017. February 02. 13:08
II. Pajtaszínházi Szemle: az örömöt a magyar színpadi repertoár állítja elő

Január 28-29-én állt színpadra 19 megye amatőr színtársulata a II. Pajtaszínházi Szemle keretében. 2015-ben a Nemzeti Művelődési Intézet és a Magyar Teátrumi Társaság által életre hívott mintaprogramról Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke osztotta meg gondolatait

"A kultúra nem örökölhető, azt mindegyik generációnak újra birtokba kell vennie. Minden olyan alkalom, amikor a tudás egyik embertől eljut egy másikig, létfontosságú kérdés" - emelte ki Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke. Beszédében egy történet keretében elmesélte, hogy az egyik legfontosabb emberi tulajdonság az öröm, főként, az amelyik kulturális tevékenységből adódik.

 

"A kultúra nem örökölhető, azt minden generációnak birtokba kell vennie"

 

Interjú keretében elmondta, hogy a kezdményezés nagyon jó, mert "egészen komoly tömegeket vonz, profik vezetik és ezek a saját utánlóptlásukat is ki tudják majd termelni". Olyan folyamatosság áll be, amilyen folyamatosságnak a hiánya rengeteg mindenben, többek között a színjátszásban is érezhető - folytatta a Magyar Művészeti Akadémia elnöke.

 

"Az öröm egy különleges dolog, amelyet a realitás, a humor állít elő és az egész magyar színpadi repertoár"

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu