Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.13. - Saturday, Ida napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

II. Pajtaszínházi Szemle: a színházi szakma leróhatja a hajdani kölcsönt

2017. January 31. 16:38
II. Pajtaszínházi Szemle: a színházi szakma leróhatja a hajdani kölcsönt

Január 28-29-én léptek nyilvánosság elé előadásaikkal 19 megye amatőr színjátszó társulata a II. Pajtaszínházi Szemlén a Nemzeti Színház stúdiószínpadain. 

Krucsainé Herter Anikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kulturális kapcsolatokért és fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy az első magyarországi nemzeti színház közadakozásból épülhetett fel. Mint mondta, az amatőr színjátszó körök, pajtaszínházak támogatásával a Nemzeti Művelődési Intézet és a Magyar Teátrumi Társaság kezdeményezésével a "színházi szakma leróhatja a hajdani kölcsönt", hiszen kapcsolatot teremtenek a legrangosabb intézmények és a közösség névtelen szereplői között.

 

"A kulturális tárca kiemelten üdvözölendőnek tartja a Pajtaszínházi mintaprogramot"

 

Statisztikákat idézve elmondta, hogy az új évezredben lanyhult a színház iránti érdeklődés, "a keretek ugyan meg vannak, de a résztvevők száma talán demográfiai okból, talán a digitális kultúra terjedése miatt, de csökken", ezért a kulturális tárca kiemelten üdvözölendőnek tartja a Pajtaszínházi mintaprogramot.

 

"Öröm látni, hogy a közösségépítés kisebb településeken is megvalósul"

 

"Nagyon fontos számunkra az, hogy a közösségépítés ne csak a nagyvárosokban, hanem a kisebb településeken is megvalósuljon" - kezdte meg az interjút a kulturális kapcsolatokért és fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár. "Öröm ezt látni, hogy van egyfajta színjátszás egyfajta tevékenység, amely összehozza a közösséget és közösségépítő erővel hat."

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu