Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.09.29. - Friday, Mihály napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Idén is látható a Magyar Értékek Vándortérképe

2016. May 06. 11:00
Idén is látható a Magyar Értékek Vándortérképe

Idén negyedik alkalommal kel útra Magyar Értékek Vándortérképe, mely az értékőrzés fontosságára hívja fel a figyelmet.

2013-ban a Magyar Értékek Napján indította útjára a Nemzeti Művelődési Intézet a Magyar Értékek Vándortérképet és a Vándorkódexet. Útjukra indításuk óta ezek a mára szimbólumértékűvé vált tárgyak már közel ötven magyar teleülésre jutottak el. A vándortérkép különlegessége, hogy minden olyan helyszínen, ahol a térkép megfordul lehetőség adódik arra, hogy azok, akik fontosnak tartják a közösségi egységeket és azok erejét, kézlenyomatukat hagyják a térképen.

 

Magyar Értékek Vándortérképe - Nemzeti Művelődési Intézet
A Magyar Értékek Vándortérképe már közel félszáz településen megfordult


Mindazok, akik kézlenyomatukkal látják el a vándortérképet egy sorszámos emlékkártyát kapnak és lehetőségük van arra, hogy az értékmegőrzés fontosságával kapcsolatos gondolataikat a vándorkódexbe is beírják. 2013-tól a Vándortérkép és a Vándorkódex útját kíséri a hungarikum játszóház is, amely az értékmegőrzéssel kapcsolatos, élménydús programot ad az érdeklődők számára.

 

Magyar Értékek Vándorkódex
A Magyar Értékek Vándorkódex végigkíséri a Vándortérkép útját


2016-ban a Magyar Értékek Vándortérképe és a Vándorkódex a Bakonyi Vigasságokon lesz látható. A rendezvény keretén belül az értékmegőrzés fontosságára hívja fel a figyelmet a hungarikum játszóházzal kiegészült közösségi interaktív installáció. A sajátos nemzeti és helyi értékek megőrzése és továbbörökítése egy kiemelten fontos feladat, amelyre a Magyar Értékeke Vándortérképe és a hungarikum játszóház élménydús és szórakoztató programjaival hívja fel a figyelmet.

 

MCOnet / NMI

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu