Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.19. - Wednesday, Gyárfás napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Hoppál Péter és Závogyán Magdolna a Kulturális Alapellátás Kerekasztala 3. ülésén mondott beszédet

2015. July 09. 12:18
Hoppál Péter és Závogyán Magdolna a Kulturális Alapellátás Kerekasztala 3. ülésén mondott beszédet

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkársága harmadik alkalommal hívta össze 2015. július 8-án a Kulturális Alapellátás és Közösségfejlesztés Kerekasztalát, a Néprajzi Múzeumban.

Dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár

 

A kerekasztalt Dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár nyitotta meg

 

Az eseményen a kulturális alapellátásban részt vevő partnerszervezetek és a kulturális tárca képviselői tanácskoztak egymással. A kerekasztalt Dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár nyitotta meg, és köszöntő beszédet mondott Závogyán Magdolna az EMMI helyettes államtitkára.   "Nem szabad lemondani a vidéki kulturális esélyteremtésről" - hangsúlyozta Hoppál Péter, aki szerint Magyarország alaptörvényéből - amely előírja, hogy minden állampolgárnak joga van a művelődéshez - is levezethető a kulturális alapellátás fontosságának gondolata.

 

 Závogyán Magdolna kultúráért felelős helyettes államtitkár

 

Závogyán Magdolna kultúráért felelős helyettes államtitkár köszöntőt mondott a rendezvényen
Az államtitkár szerint a kereskedelmi média leszoktatta az embereket a könyvtárak, kultúrházak és múzeumok látogatásáról, ezért az államnak a hatékony szociális és egészségügyi alapellátás mellett biztosítania kell a szellemi, lelki és mentális fejlődés alapfeltételeit is. Závogyán Magdolna kultúráért felelős helyettes államtitkár az eseményen a kulturális alapellátás két alappillérét hangsúlyozta. Az egyik a kulturális szolgáltató intézmények hozzáférhetőségének megkönnyítése, a másik pedig  az értékteremtő, közösségfejlesztő kulturális programoknak a kisebb települések szintjén való megjelenése.MTI/MCOnet
Fotó: Csákvári Zsigmond/EMMI

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu