Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.04. - Monday, Kázmér napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Hoppál Péter bemutatta a könyvtári szolgáltatást megújító dokumentumkereső és küldő rendszert

2015. April 30. 16:52
Hoppál Péter bemutatta a könyvtári szolgáltatást megújító dokumentumkereső és küldő rendszert

Dr. Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkára elindította az ELDORADO (Elektronikus Dokumentumküldés Országos Rendszere, Adatbázisa és Dokumentumtára) szolgáltatást.

 

Dr. Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkára az ELDORADO-ról

 

 

2015. április 29-től a rendszer a magyarországi könyvtárak könyvállományának és a kapcsolódó könyvkiadók köteteinek elektronikus elérését is lehetővé teszi. A könyvtári szolgáltatást megújító dokumentumkereső és küldő rendszer, amely a magyarországi könyvtárak könyvállományának és a kapcsolódó könyvkiadók könyveinek elektronikus elérését is lehetővé teszi a jogtisztázás folyamatát is beleértve, elérhetővé válik a nagyközönség számára is. A szolgáltatás fejlesztését az OSZK bonyolította a TÁMOP-3.2.4.B-11/1 – „Tudásdepó-Expressz” projekt alapján.

 

ELDORADO (Elektronikus Dokumentumküldés Országos Rendszere, Adatbázisa és Dokumentumtára)

 

Hoppál Péter elindította az eELDORADO-t, a könyvtári szolgáltatást megújító dokumentumkereső és küldő rendszert
Hoppál Péter kiemelte a regionális és városi könyvtárak – melyekből az elmúlt években 600 újult meg – és a könyvtárbuszok szerepét, hozzátéve: idén az OSZK költségvetési pozíciói is javulni tudtak. Dancs Szabolcs, az ELDORADO projekt vezetője szerint a kétéves fejlesztés során létrehozott szolgáltatás legfőbb erénye, hogy lehetőséget ad a szerzői jog által védett tartalmak jogtiszta hozzáféréséhez, mivel része egy jogi modul, és a legális felhasználást a digitális jogkezelési technológia garantálja.MTI/MCOnet
Fotó: Nagy Mihály

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu