Belföldi hírek

H I R D E T É S
2017.11.18. - szombat, Jenő napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Hoppál Péter a Kultúrkaland mintaprojektről

Hoppál Péter a Kultúrkaland mintaprojektről

Dr. Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára és Czunyiné Bertalan Judit, az EMMI köznevelésért felelős államtitkára tájékoztatót tartott az Operakaland program Kultúrkalanddá bővüléséről.

A Magyar Természettudományi Múzeumban kiderült: idén tavasszal harmadik alkalommal lesz KultúrKaland. A "kalandozók" ebben a tíz napban egyedülálló módon ingyenes múzeum-, könyvtár-, vagy levéltár-pedagógiai foglalkozáson vehetnek részt.


Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár hangsúlyozta: "Az iskolarendszeren belüli oktatás-nevelés lehetőségeit, feladatait hatványozza és erősíti az elsajátítás biztonsága, ha olyan kulturális térben történik, mint egy múzeum vagy múzeum-pedagógiai foglalkozás".

 

 

Hoppál Péter: Március végéig jelentkezhetnek az iskolák a Kultúrkaland foglalkozásaira

 2015. május 5. és 16. között az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) Kultúráért Felelős Államtitkársága, a Köznevelésért Felelős Államtitkársága, a Magyar Állami Operaház és Erkel Programirodája, a MÁV-START Zrt. és a BKK Zrt., valamint csaknem 20 közgyűjtemény, múzeum, levéltár és könyvtár összefogásával valósul meg az esemény. A programba március 31-ig lehet jelentkezni.Czunyiné Bertalan Judit, az Emmi köznevelésért felelős államtitkára kiemelte, hogy ezek a programok sok esetben ki is egészíthetik az osztálytermi foglalkozásokat, hiszen a múzeumi helyszíneken tartott órákon a gyerekek tapasztalati tudást szerezhetnek.

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2017. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu