Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.19. - Wednesday, Gyárfás napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Hoppál: feltörekvőben a kultúra

2017. January 24. 12:34
Hoppál: feltörekvőben a kultúra

Január 22-én, a Magyar kultúra napja alkalmából a Vigadóban rendeztek ünnepséget, melyen Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár beszédet mondott és átadta a Balassa Péter-, a Csokonai Vitéz Mihály-, a Közművelődési Minőség és Könyvtári Minőségi Díjakat, valamint a Minősített Közművelődési Intézmény és Minősített Könyvtár címeket. Az esemény után interjú keretében összegezte a gondolatait.

Hoppál Péter örömét fejezte ki, hogy a kultúra minden területén - a közművelődés és a művészetek, így a színház-, tánc-, filmművészet világában - erőteljes gyarapodás és gazdagodás vehető észre, illetve a közgyűjtemények - múzeumok, levéltárak, könyvtárak - látogatottsága is folyamatosan emelkedik Magyarországon. "A kulturális  igazgatás által felölelt terület egészében egy kulturális konjunktúra érzékelhető; az emberek egyre többek költenek kultúrára és egyre több időt töltenek el kulturális lehetőségekkel" - fogalmazott az államtitkár.

 

"2017 egy nagyon erős év lesz a kultúra szempontjából"

 

Elmondta, hogy a millenium éve óta nem fordítottak ennyi a kulturális infrastruktúra fejlesztésére,"százmilliárdokat fordítunk arra, hogy ne csak felújítsunk, hanem új épületeket is adjunk a magyar művészet, a magyar kultúra templomaiként a kultúrális lehetőségek bővüléséhez". Az idei évet különösen erősnek nevezte, mivel az elmúlt évek költségvetésének többszöröse áll rendelkezésre. A fesztiválokról szólva elmondta, "nem csak a belföldi, hanem a külföldi turizmust is képesek vagyunk élénkíteni, így 2017-ben újra hozzájárul a kultúra a gazdaság teljesítményéhez".

 

/T.D.

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu