Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.21. - Sunday, Dániel napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Hoppál: a kultúra az emberi mivoltunk lényege

2017. January 23. 11:55
Hoppál: a kultúra az emberi mivoltunk lényege

Január 22-én, a Magyar Kultúra Napja alkalmából Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár adta át a Balassa Péter-, a Csokonai Vitéz Mihály-, a Közművelődési Minőség és Könyvtári Minőségi Díjakat, valamint a Minősített Közművelődési Intézmény és Minősített Könyvtár címeket.

Az elismerések átadása előtt Hoppál Péter beszédében úgy fogalmazott, hogy "kultúra olyan közegünk, amely szinte életünk minden területére kihat, társadalomtól az egészségen át a gazdaságig, minden minőségünkben körül ölel bennünket, közösségkovácsoló erő, amely még az eltérő diszciplinákat is összeköti". Az államtitkár elmondta, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a kulturális titkárság egy gyakorlatias programot állított maga elé, amelyet lépésről lépésre valósít meg.

 

"Eltökélt cél a kulturális hozzáférés kiteljesítése"

 

Felidézte, hogy a tárca 2014-ben hirdette meg kulturális alapellátási programját, amelynek lényege a kultúrához való hozzáférés kiszélesítése volt. A Központ Statisztikai Hivatal adataira hivatkozva elmondta, hogy 2016-ban másfélszer annyian váltottak jegyet színházi előadásokra, mint 2010-ben, de ugyanez a tendencia tapasztalható a hangversenyek tekintetében is. "Eltökélt cél a kulturális hozzáférés kiteljesítése" - hangsúlyozta Hoppál Péter, majd bejelentette, hogy 2023-ban egy magyar város viselheti az Európa Kulturális Fővárosa címet egy nagy-britanniai várossal együtt.

 

Átadták a közművelődési intézmények és könyvtárak díjait

Hoppál Péter és Závogyán Magdolna helyettes államtitkár adták át a díjakat és címeket

 

Ezt követően Hoppál Péter és Závogyán Magdolna helyettes államtitkár adták át a Balassa Péter-, a Csokonai Vitéz Mihály-, a Közművelődési Minőség és Könyvtári Minőségi Díjakat, valamint a Minősített Közművelődési Intézmény és Minősített Könyvtár címeket.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu