Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.15. - Monday, Henrik napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Hasznos, sokszor hiánypótló munkát végeznek a közfoglalkoztatottak

2016. March 09. 15:07
Hasznos, sokszor hiánypótló munkát végeznek a közfoglalkoztatottak

Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára is felszólalt a negyedik Kulturális Közfoglalkoztatási Program indulásának beharangozó sajtótájékoztatóján.

Még a második Orbán kormány tűzte ki célul a teljes foglalkoztatást. A közfoglalkoztatás ad lehetőséget rá, hogy arra az időszakra, amíg nem találnak maguknak munkát, ezen keretek között dolgozzanak és képezzék tovább magukat. a közfoglalkoztatásnak több ága is van, ilyen a kulturális közfoglalkoztatás is, mely a magasabb képzettséggel rendelkezőknek biztosít lehetőséget. Ennek három évvel ezelőtti mintaprogramja sikeres volt, és ma már évről évre növekszik a programra fordítható összeg és a részt vevők létszáma is.

 
Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkárának beszéde


2013-ban 4000 fővel 2 milliárd 470 millió forinttal, míg 2016-ban már 8333 emberrel és 12 milliárddal számolunk, melyet a Belügyminisztérium biztosít. Mi a kereteket, és a forrást biztosítjuk, meghatározzuk, mennyien vehetnek részt a programban - mondta Pogácsás Tibor -, a fővárosi kormányhivatal feladata a résztvevők számának meghatározása helyszínre lebontva. Hat nagy állami foglalkoztató van jelenleg, mint a Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet, a Magyar Nemzeti Levéltár, a Teátrum Közhasznú kht., a Nemzeti Múzeum, a Széchenyi Könyvtár, és a Nemzeti Művelődési Intézet. Az önkormányzatok felől azt a visszajelzést kaptuk, hogy hiánypótló feladatot látnak el ezek a munkások, és nagy szerepük van munkájuknak a közösségteremtésben.


MTI / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu