Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Ha kultúráján keresztül nézzük - a cigányságot is másként láthatjuk

2015. December 16. 11:37
Ha kultúráján keresztül nézzük - a cigányságot is másként láthatjuk

A gálát úgy nyitottuk meg, hogy együtt énekeltük a 13 hazai nemzetiség képviselőivel a magyar himnuszt, akik bemutatták azt azt a gazdag hagyományt, amit ez az ország képvisel - mondta megrendülten Polyák Albert megbízott főigazgató a Nemzeti Művelődési Intézet által szervezett 11. Nemzetiségi Gálán.

Aktualitásként elmondta az NMI főigazgatója, hogy most, mikor az egyes európai országok a problémákat másként kezelik, ezen a nemzetiségi gálán egymásra nyitottan, tisztelettel, egymásnak szurkolva tapsolunk. Ez egyfajta minta, aminek a hétköznapokban is így kellene történnie -tette hozzá. Ez az értelme annak a munkának, amit a Nemzeti Művelődési Intézet végez - szögezte le a főigazgató.

 
Polyák Albert, a Nemzeti Művelődési Intézet megbízott főigazgatója az MCOnet kamerája előtt


A változatos műsorban többek között fellépett nemzetiségi népdalkör, néptánccsoport, kamaraegyüttes, de kortárs színházi produkciót is láthattak. A nemzetiségi kulturális bőségtálat nemzetiségi értékasztalok és gasztronómiai bemutatók egészítik ki, így teljességében megismerhető volt Magyarország nemzetiségi színpalettája. A rendezvény így nemcsak a magyarországi nemzetiségek kulturális, hanem nyelvi és szokásbeli sokszínűségére is rávilágított, jó alkalmat adva, hogy rácsodálkozzunk a hazánkban fellelhető értékek sokféleségére. A rangos esemény immár több mint egy évtizede évről évre hitet tesz az amatőr művészeti tevékenységek, a hagyományápolás, valamint egymás kulturális megismerésének szükségessége mellett.


MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu