Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.25. - Saturday, Orbán napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Gyűrűk Ura maratont tartanak több fővárosi moziban

2022. September 23. 15:55
Gyűrűk Ura maratont tartanak több fővárosi moziban

A Gyűrűk Ura trilógia részeit 2022 októberében három fővárosi moziban is lejátszák annak alkalmából, hogy 20 éve jelent meg a filmvásznon.

A Peter Jackson által rendezett Gyűrűk Ura trilógiának mind a 3 részének bővített, feljavított, 4K minőségű változatát október 6-tól kezdik heti bontásban vetíteni három fővárosi moziban.

 
A világon mindenhol népszerű a Gyűrűk Ura

 

A trilógia részeit a Cinema MOM nézői felirattal, a Pólus Moziba és a GoBuda Moziba látogatók pedig szinkronnal tekinthetik meg. A fantasy történetet október 6-tól kezdve 7 napig mindhárom mozi, minden este műsorra tűzi a 2001-es első, A Gyűrű Szövetsége című részt, majd október 13. után a 2002-es, A két torony című második epizód kerül vászonra, végül október 20. és 26. között a trilógia harmadik része, A király visszatér is sorra kerül. A vetítések minden egyes alkalommal 18.15-kor kezdődnek.

A trilógia részeinek felújítása a Covid idején zajlott, melye még az új-zélandi direktor maga is dolgozott.

A felújításra azért volt szükség, mert a 2000-es évek elején még nem álltak rendelkezésre azok a technikák, amelyek A hobbit digitális munkálatai során már igen.

A nagy sikerű, háromrészes fantasy történet egy nemzetközi újrabemutató sorozat magyarországi megfelelőjeként csak korlátozott ideig lesz megnézhető.

A trilógián egy teljes nemzedék felnőtt, így a magyar gyerekek alapvető kultúrájához, ismereteihez is hozzátartozik már. 

BG

Forrás: MTI

A képek illusztrációk

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu