Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.13. - Saturday, Jenő napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Gála koncert a Szent István Bazilikában

2013. July 04. 18:15
Gála koncert a Szent István Bazilikában
Budapesten, a Szent István Bazilikában 2013. július 5-én Gála koncertet rendeznek, ahol Mozart: Requiem c. művét adják elő.

Mozart: Requiem koncert a Szent István Bazilikában! ( Videó forrása: www.youtube.com )


Mozart: Requiem hangversenyét is hallhatjuk a Szent István Bazilikában megtartandó előadásonMozart: Requiem c. alkotását adják elő a Szent István Bazilikában július 5-én pénteken.


A nagyszabású Gála műsor este 8 órakor kezdődik.


Az előadás keretén belül először J.S.Bach: d-moll toccata c. alkotását hallhatjuk, melyet a Bazilika nagyorgonáján adnak elő. Ezután Mozart: Requiem c. előadása következik majd.


A hangversenyen közreműködnek majd: Szakács Ildikó - szoprán, Bakos Kornélia - alt, Molnár András - tenor, Kováts Kolos - basszus, Virágh András Gábor - orgona, a Budapesti Kórus, a Belvárosi Főplébániatemplom Énekkara, a Monarchia Szimfonikus Zenekar.
Vezényel: Virágh András.


Wolfgang Amadeus Mozart osztrák zongorista volt, akinek zenei tehetségét hamar észrevették.

 

 

Édesapja, Leopold Mozart feljegyezte minden egyes darabját, mivel fantasztikus tehetsége jóvoltából mindent megtett, hogy minél alaposabb és hasznosabb zenei képzéseken vegyen részt fia.

 

Hosszú koncertkörutak szervezésén belül az egész világnak megmutatta tehetségét, megismerte Párizs, Bécs, London zenei világát.


A gála koncerten hallgató lesz Mozart: Requiem c. előadása is

Nagyon sok résztvevőre számítanak a Mozart: Requiem előadásra
Mozart leghíresebb művét a Requeimet adják elő a Szent István Bazilikában

Élt a salzburgi érsekudvarban is, de véglesen Bécsben telepedett le. Az utolsó operája A varázsfuvola volt, amely bemutatása után már sokat betegeskedett és ágynak esett. Egy rövid ideig jobban lett, de 1791-től sajnos már nem tudta elhagyni otthonát. Még ebben az évben, december 5-én halt meg. Mozartnak a Requiem volt halála előtti legutolsó műve, 1791-ben írta. A Requiem mondható el a legsikeresebb szerzeményének. Nem tudta befejezni, csak a nyitórészét írta meg, de halála után felesége önszorgalomból befejezte férje, Mozart által írt hangversenyt.

A Szent István Bazilikában különleges hangversenyt rendeznek


A kiemelkedő hangversenyt a Szent István Bazilikában rendezik meg július 5-én

A gála koncertre csoportos látogatás esetén kedvezményt biztosítanak, egyéni belépőjegy esetén három szektorban válthatnak az érdeklődők jegyet. Az első szektorba 7000 Ft, a második szektorba 6000 Ft, míg a harmadik szektorba 4500 Ft-ba kerülnek a belépők. A különleges hangverseny után érdeklődők a helyszínen is megválthatják jegyeiket csütörtökön és pénteken 9 órától.

G.R.

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu