Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.12.01. - Friday, Elza napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Forrást kell találni a Pajtaszínház folytatására

2017. October 25. 08:10
Forrást kell találni a Pajtaszínház folytatására

Idén ősszel is folytatódik a Pajtaszínház Program, keretében idén már 62 település vesz részt. Szabó Ágnes, a Magyar Teátrumi Társaság alelnöke hangsúlyozta, hogy a projekt célja a közösségteremtés és a közös játszás öröme.

A program keretében a települések színjátszó köre fél éven keresztül dolgozik együtt egy szakmai mentorral, melynek eredményét január 27-én és 28-án mutathatják be a Nemzeti Színházban a Pajtaszínházi Szemle keretében. A program sikerét mutatja, hogy 35 társulat a projekt befejezését követően is működik, azóta 31 új darabot állítottak színpadra, ugyanakkor a Pajtaszínház nem ad lehetőséget a folytatásra.

 

A Pajtaszínház célja a közösségteremtés

 

Szabó Ágnes hangsúlyozta, a Pajtaszínház célja, hogy mindig új településeket vonjanak be a programba, míg a már szerepelt, aktív, erős csoportok számára más pályázási lehetőséget kell keresni a munka folytatásához, amire forrást kell találniuk. Elmondta, a szakmai nap folyamán kiderült, hogy igény van a folytatásra, és a legfontosabb a szakember segítsége, tehát a mentorálsi hálózatot kell fejleszteni. A programban résztvevő települések túl vannak a színdarab választáson és az első próbákon.

 

 

Forrást kell találni a program folytatására

 

Pajtaszínház Programot 2015 őszén az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával a Magyar Teátrumi Társaság és a Nemzeti Művelődési Intézet a falusi színjátszó mozgalom újraélesztése érdekében indította útjára. A közművelődési feladatellátás kereteinek átszervezésével immár az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. működik együtt a Magyar Teátrumi Társasággal a harmadik program megvalósításában.

 

/T.D.Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu