Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.21. - Sunday, Dániel napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Fellép a Zeneakadémián Kovács Gergely

2022. January 31. 18:00
Fellép a Zeneakadémián Kovács Gergely

Fellép a Zeneakadémián Kovács Gergely, aki 2021-ben harmadik helyezettként és közönségkedvencként végzett a Nemzetközi Liszt Ferenc Zongoraversenyen.

A fővárosi Zeneakadémián fellép Kovács Gergely, aki Maurice Ravel Miroirs darabját, Liszt Ferenc Spanyol rapszódiáját, Alexander Szkrjabin 2. gisz-moll szonátáját és Szergej Rahmanyinov b-moll szonátáját adja elő.

 


A megszokottól eltérő műveket ad elő Kovács Gergely

 

Kovács Gergely eltér a tőle megszokott zenei programoktól, hiszen olyan darabokat játszik el, mint Ravel Miroirs műve, melyet a szerző élete legnehezebb időszakában alkotott. A műre reflektál Liszt Ferenc Spanyol rapszódiája, hiszen Ravel is nagyon kedvelte a spanyol zenét, erre utaló jelek figyelhetők meg a Miroirs Alborada del Gracioso tételben is. A Szkrjabin Szonáta-fantáziája a szerző első, Chopin hatását tükröző korszakában készült.

 

A koncert második felében az orosz Rahmanyinov második szonátájának első verziója hangzik el, amit 1913-ban írt a szerző, de később átdolgozta, azonban a zongoristák az első verziót játszák gyakrabban.

 

Kovács Gergely a Zeneakadémián való fellépésére olyan darabokat válogatott össze, amivel korábban versenyekről esett ki, de úgy határozott eljött az ideje, hogy megváltoztassa az emlékeket.

 

BG

Forrás: MTI

A képek illusztrációk

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu