Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.13. - Thursday, Antal, Anett napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Fekete György a kultúra mindennaposságát hangsúlyozta

2017. January 25. 11:50
Fekete György a kultúra mindennaposságát hangsúlyozta

Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke is beszédet mondott január 20-án, a magyar kultúra napja alkalmából rendezett ünnepségen a Pesti Vigadóban.

"Annak különösen örülnünk kell, hogy a magyar kultúra jeles követei, akik a tudás átadásának mélységeiben járatosak és a kultúra titkait közvetítik a haza minden szegletébe, áldozattal és hozzáértéssel végzik munkájukat" - fogalmazott Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke. Beszédében a kultúra mindennaposságát emelte ki.

 

"A magyar kultúra jeles követei hiszik és tanítják,, hogy van nemzeti kultúra"

 

Fekete György szerint a "kultúra fenséges álom is", ami az élet apróbb vagy kevésbé apróbb örömeiből áll, példaként említette a szőlő szüretet, az olimpiai helyezést, a közös gyász pillanatát vagy akár az átadott helyet a villamoson. "A kultúra tehát nem kiváltság, nem mágia, nem fegyver és nem pénzügyi kategória. Hanem a Te életed, a Te foglalkozásod, ambícióid, szellemi mélységes szüntelen kíváncsisága, hatalmas erő, energia, sikerek és kudarcok ékszerfoglalatba őrzött gyémántköve, terv, vágy, titok és beteljesülés" - zárta ünnepi beszédét a Magyar Művészeti Akadémia elnöke.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu