Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.13. - Saturday, Jenő napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Fazekas Sándor burgonyát osztott a Háztáji Program keretében

2013. May 28. 18:50
Fazekas Sándor burgonyát osztott a Háztáji Program keretében
A Vidékfejlesztési Minisztérium által indított Háztáji Program keretén belül a rászoruló családok számára vetőburgonyát osztottak szét. A 99.999.-dik és a százezredik zsák vetőburgonyát két kunhegyesi többgyermekes család kapta. A nagyon nehéz szociális helyzetben lévő családoknak adta át a 30 kg-os krumplis zsákokat a tárca vezetője, Fazekas Sándor.
Ehhez az országos programhoz - mely a háztáji gazdálkodás újraindítását szorgalmazza - csatlakozott 850 önkormányzat. Minden helyhatóság felmérte, hogy anyagi körülményeik alapján kik azok a családok, akiknek szüksége van a vetőburgonyára.

Fazekas Sándor, a tárca vezetője adta át az adományokat
Fazekas Sándor, a tárca vezetője tartott beszédet és adományozta a vetőburgonyát


A gazdálkodók vállalták azt, hogy egy zsákkal a termésükből eljuttatnak a programba, így több rászoruló termeszthet vetőburgonyát és több embernek könnyítik meg az anyagi helyzetét. Azok a családok, melyeknek kevés jövedelme van és nem tudnak megvenni maguknak 20-30 kg burgonyát, részesülnek az adományból. Ezeknek a családoknak a száma elérte a 120.000-ret.

Fazekas Sándor a nehéz szociális helyzetben lévőknek adományozott
A tárca vezető elmondta, többféle elemmel is bővítik majd a Háztáji Programot


Fazekas Sándor miniszter hozzátette: ez a vetőburgonya termesztés még csak első eleme a Háztáji Programnak, a többi még most van kialakulóban. Szeretnének ugyanis sertést és baromfit tartani, gyógynövényt- illetve zöldséget termeszteni.


G.R.
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu