Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Évértékelés és újabb stratégiai partner az NMI-nél

2015. December 25. 11:43
Évértékelés és újabb stratégiai partner az NMI-nél

2015. végén újra évértékelő munkaértekezletet tartott munkatársai és szakmai partnerei körében a Nemzeti Művelődési Intézet, mely egy stratégiai együttműködéssel egészült ki a Magyar Nemzeti Levéltárral.

Polyák Albert mb. főigazgató köszöntőjét követően az évértékelő programot Závogyán Magdolna, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős helyettes államtitkára nyitotta meg, aki elismerően nyilatkozott azokról az intézet dei évéről, majd ismertette a kormányzat eddigi eredményeit és törekvéseit a kulturális alapellátás megteremtésére.A megnyitó után írta alá a stratégiai megállapodást a Magyar Nemzeti Levéltár főigazgatója Dr. Mikó Zsuzsanna, valamint a Nemzeti Művelődési Intézet mb. főigazgatója Polyák Albert a két intézmény közti szakmai együttműködésről – a dokumentumot Závogyán Magdolna kultúráért felelős helyettes államtitkár is ellátta kézjegyével.


A Magyar Nemzeti Levéltár és a Nemzeti Művelődési Intézet stratégiai megállapodása szerint a jövőben egyeztetik kutatási és adatbázist építő programjaikat, együttműködnek a Kárpát-medencében valaha működő civil közösségek múltjának, történetének feltárásában, bemutatásában, valamint a Művelődési Intézet módszertani bázisával segíti a Nemzeti Levéltár „Nyitott Levéltár” és a „Szolgáltató Levéltár” koncepciójának sikeres megvalósulását. Dr. Mikó Zsuzsanna kiemelte, hogy a Nemzeti Művelődési Intézettel kötött jelenlegi megállapodást a civil szervezetek kutatására vonatkozó sikeres közös szakmai munka előzte meg a Kulturális Közfoglalkoztatási Program keretein belül, s a két intézmény számos kapcsolódási pontot talált az együttműködésre a közösségi művelődés és kultúra célrendszerét szem előtt tartva.


NMI / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu