Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Egy sosem volt filmklubmozgalom születhet

2016. April 05. 15:50
Egy sosem volt filmklubmozgalom születhet

Böszörményi Gábor a Mozinet Kulturális Szolgáltató Kft., mint filmforgalmazó beszámolt róla, miért is csatlakoztak a Nemzeti Művelődési Intézet Közösségi mozi és médiaműhely mintaprogramjához. Buglya sándor az egykori Balázs Béla Stúdió világát idézte meg.

Böszörményi érdekes alkalomnak nevezte, hogy a konkurens filmforgalmazók (Fodor Anna - Cirko Film Kft. és Venczel Endre - Anjou Lafayette Bt.) nevében is felszólalhat a sajtótájékoztatón, mely az NMI országos filmes programjának indulását harangozta be. A művészfilmek forgalmazói pozitívan tekintenek az együttműködés elé, mert úgy vélik saját jövőbeni közönségük kinevelése nekik is érdekük, emellett azt remélik, hogy a mintaprogram hatására országszerte kis filmklubok alakulhatnak.Böszörményi Gábor, a Mozinet vezetője a programhoz csatlakozott filmforgalmazók nevében beszélt


A Magyar Művészeti Akadémia, mely a program szakmai oldaláért felel, Film és Fotóművészeti Tagozatának vezetőjét, Buglya Sándort delegálta a sajtótájékoztatóra. A filmes szakember elmondta, hogy a Közösségi mozi és médiaműhely program közösségteremtő lehet. A hatvanas-, hetvenes évek filmklubjainak világát, a közösségi filmnézés korszakát idézi vissza ez a program, mégpedig olyan helyeken, ahol soha nem működött hasonló - szögezte le Buglya Sándor.

 


A Magyar Művészeti Akadémia Film és Fotóművészeti Tagozatának vezetője, Buglya Sándor üdvözölte a filmklubok születését


MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu