Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.13. - Saturday, Jenő napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Dr. Horváth Zsolt - 'Nemzeti értékek és Hungarikumok' konferencia sorozat - 2. rész

2013. May 17. 11:52
Dr. Horváth Zsolt - 'Nemzeti értékek és Hungarikumok' konferencia sorozat - 2. rész
Megkezdődött a Hungarikum Bizottság konferenciasorozata, melynek fővárosi eseményén május 16-án Dr. Horváth Zsolt országgyűlési képviselő is előadást tartott, aki a Hungarikum mozgalom Veszprém megyei előkészületeiért felelős.
Dr. Horváth Zsolt országgyűlési képviselő egy gyakorlatban megvalósult értékfeltáró, -gyűjtő és -népszerűsítő Veszprém megyei projekt eredményeiről számolt be a konferencián.  A program küldetésével kapcsolatban kifejtette, az elsődleges cél az volt, hogy hungarikum mozgalmat indítsanak a megyében, s hogy tudatosítsák a helyiekben, hogy minden településnek van értéke, s ezek számbavétele csak közös cselekvésként valósítható meg.Dr. Horváth Zsolt országgyűlési képviselő előadása

Előadásában elhangzott, hogy bár az önkormányzat számára nem kötelező feladat az értékgyűjtés, de mindenkit arra bátorít: hozzanak létre Értéktárakat, hiszen van segítség. Dr. Horváth Zsolt országgyűlési képviselő szerint egyébként is minden értékké nyilvánítás ünnep kell, hogy legyen!

Dr. Horváth Zsolt

 

Dr. Horváth Zsolt a Veszprém megyei Hungarikum mozgalomról és az Értékőr programról beszéltAz alulról jövő építkezés a legfontosabb - kezdte interjúját Dr. Horváth Zsolt, majd hozzátette:  Nagyon fontos tehát, hogy minden településen, minden megyében nyíljon Értéktár.  A Hungarikum Bizottság felkérése alapján én kaptam azt a feladatot, hogy ezeknek a Megyei Értéktáraknak a létrehozását koordináljam.
Interjú Dr. Horváth Zsolt országgyűlési képviselővelElmondása szerint a civilek mellett a fiatalok is nagy segítséget nyújtanak ebben a munkában. Most egy Értékőr program beindításán tevékenykednek, így a képzést elvégző fiatalok önkéntes alapon az Értéktár Bizottság munkáját segítik. Veszprém megyében ez már működik, jelenleg 34 település értékeit gyűjtik össze és regisztrálják.


MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu