Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.19. - Friday, Emma napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Dr. Hoffmann Imre: segély helyett közfoglalkoztatás

2016. September 27. 10:24
Dr. Hoffmann Imre: segély helyett közfoglalkoztatás

A II. Országos Közfoglalkoztatási Kiállításon 130 standon települtek olyan közfoglalkoztatók, amelyek bemutatták az eddig elért eredményeiket, a helyi települések lehetőségeit és az általuk készítet termékeket. Dr. Hoffmann Imre közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár hangsúlyozta, hogy a kormány célul tűzte ki, hogy segély helyett munkalehetőséget biztosít, amiben kulcsszerepet játszik a közfoglalkoztatás.

A kiállítás célja, hogy bemutassák a közfoglalkoztatás értékteremtő fogalkoztatás. "Meg kell mutatni az állampolgároknak, meg kell mutatni a fővárosnak, hogy a kistérségi startmunka programok, amelyek a közfoglalkoztatás zászlós hajói, mivel foglalkoznak, milyen termékeket állítanak elő, merre tartanak" - jelentette ki az államtitkár. Hozzátette, hogy főleg vidéken fontos a közfoglalkoztatás, mert sok helyen nincs munkalehetőség.

 

Dr. Hoffmann Imre közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár állt kameránk elé

 

A kiállítás lehetőséget adott közfoglalkoztatási programmal nem rendelkező önkormányzatok számára, hogy bele lássanak a gyakorlatba, tapasztalatot cseréljenek, valamint példát vegyenek a sok kreatív megoldás közül, ami megjelent a standokon. Az államtitkár kifejtette, hogy a közfoglalkoztatási program értékes önkormányzatok, a közfoglalkoztatott és a közösség számára, valamint a település fejlődését szolgálja.

 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu