Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.13. - Saturday, Jenő napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Domokos László: a szépség ugyanannyira fontos, mint egy megbízható költségvetés

2017. May 17. 09:03
Domokos László: a szépség ugyanannyira fontos, mint egy megbízható költségvetés

Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke nyitotta meg Kepenyes Pál - Káosz című kiállítását a Vigadóban, majd interjú keretében hangsúlyozta, hogy nem elnökként vagy közgazdasászként van jelen, hanem emberként, akinek fontos a szépség és a kíváncsiság.

Domokos László méltatta a művészt, elmondása szerint egy rendkívüli személyiség, az alkotásai "megérintik az embereket". "A tudomány, a kultúra, az ember és a környezet viszonya nagyon sok féle módon érdekli", amelyek megjelennek a legkisebb ékszerekben és a monumentális szobrokban is. Hangsúlyozta, hogy nem az Állami Számvevőszék elnökeként van jelen, hanem olyan emberként, melynek lelkének része a kíváncsiság, a kreativitás.

 

"A visszatérő értékeinket fogadni kell és megbecsülni"

 

"Emberből vagyunk, ugyanúgy tudunk örülni a szépnek, mint amennyire fontosak a számok és a megbízható költségvetés" - fogalmazott Domokos, hozzátéve, hogy az ember magánélete és közélete összekapcsolódik, "a személyiség így teljes". Örömét fejezte ki, hogy sokan megjelentek a megnyitón és hogy ennek részese lehetett, hiszen a "visszatérő értékeinket fogadni kell és megbecsülni".

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu