Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.17. - Monday, Laura napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Cselekvő közösségek: Polyák Albert adott interjút

2016. June 08. 10:51
Cselekvő közösségek: Polyák Albert adott interjút

Konzorciumi megállapodást kötött a Szabadtéri Néprajzi Múzeum, az Országos Széchenyi Könyvtár és a Nemzeti Művelődési Intézet. Első alkalom, hogy a múzeumi, könyvtári és közművelődési terület közösen fog össze társadalmi szerepvállalás érdekében.

Polyák Albert, a Nemzeti Művelődési Intézet megbízott igazgatója beszédében a közösségi művelődés társadalomfejlesztő hatásait ecsetelte, majd rámutatott, hogy a cselekvő közösségek társadalom- és gazdaságfejlesztő erőt képviselnek. Hangsúlyozta, hogy az NMI fontosnak tartja a mindennapok kultúrájának közvetítését is. A projekt lehetőséget az NMI számára, hogy eddig felhalmozott tudásukat átadhassák, illetve fejleszthessék - mondta Polyák Albert.

 

Polyák Albert, az NMI megbízott igazgatója állt kameránk elé

 

"A program alkalmat ad a három intézménynek a tapasztalatcserére, amivel olyan eredményt tudnak produkálni, amely minden településen megjelenhet. Akár egy helytörténeti múzeum, akár egy könyvtár vagy egy közösségi színtér létrehozában jelenhet majd meg" - tette hozzá. Projekt várhatóan ősszel indul és 2019 szeptemberére ér véget. A költségvetése 3 milliárd forint.

 

 

/T.D.

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu