Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.09.24. - Sunday, Gellért napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Cselekvő közösségek: Dr. Cseri Miklós és Dr. Tüske László riportja

2016. June 10. 12:22
Cselekvő közösségek: Dr. Cseri Miklós és Dr. Tüske László riportja

Dr. Cseri Miklós, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum igazgatója, Dr. Tüske László, az Országos Széchenyi Könyvtár igazgatója és Polyák Albert, a Nemzeti Művelődési Intézet megbízott igazgatója tartott sajtókonferenciát a "Cselekvő közösségek - aktív közösségi szerepvállalás" konczorciumi megállpodásról.

Példa nélküli ez a fajta összefogás: a múzeumi, a könyvtári és a közművelődési terület közösen fog össze társadalmi szerepvállalás érdekében különböző településeken. A cél, hogy úgy mozgósítsák a helyi intézmények a lakosságot, hogy azok összefogjanak különböző célok érdekében. Polyák Albert beszédében, majd a vele készített riportban a közösségi művelődés társadalomfejlesztő hatásáról és mindennapok kultúrájának terjesztéséről beszélt, míg Dr. Cseri Milkós és Dr. Tüske László a program fontosságát hangsúlyozták.

 

Dr. Cseri Miklós és Dr. Tüske László beszédéből részlet

 

"Azokat az önképző szervezeteket célozzuk meg, amelyek régi tapasztalatokon nyugvanak, és ennek segítségével szólítják meg az embereket" - mondta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum főigazgatója a vele készített interjúban:

 

Dr. Cseri Miklós állt kameránk elé

 

"Olyan mintaprojekt ez, amelyben a múzeumok, a könyvtárak és a népművelődési intézetek a saját eszközeivell vesz részt, és kialakítják azt a működési folyamatot, amelyek alkalmasak lesznek ennek a feladatnak a megoldására. A könyvtárnak ebben nagyobb szerepe van" - hangsúlyozta Dr. Tüske László, az Országos Széchenyi Könyvtár igazgatója.

 

"Hatékonyabb eredményt érünk el, ha a helyi intézményeket célozzuk meg" - mondta Dr. Tüske László

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu