Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.18. - Saturday, Erik napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Bővülő virtuális múzeumi tartalmak és újra megnyitó turisztikai látványosságok várják az érdeklődőket

2020. May 13. 15:10
Bővülő virtuális múzeumi tartalmak és újra megnyitó turisztikai látványosságok várják az érdeklődőket

Bővülő virtuális múzeumi tartalmak és újra megnyitó turisztikai látványosságok várják az érdeklődőket, a hazai létesítmények között található többek között a Magyar Nemzeti Múzeum, a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum, a Duna-Dráva Nemzeti Park és az Agroverzum Tudományos Élményközpont.

A MNM minden héten új ismeretterjesztő tartalmakat tölt fel a honlapjára és a közösségi médiája több felületére. Mint írják, a múzeum blogoldala többek között honfoglaláskori régészeti és járványtörténeti kutatásokkal várja a folyamatosan növekvő számú virtuális érdeklődőket. A múzeum online találkozóhelyeinek is nagy sikere van, a Facebookon létrehozott My Home Office Challenge - Muti az otthoni munkahelyed! csoportja már több mint 2000 tagot tudhat magáénak. Újra megnyitja kapuit a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum. Először a múzeum szabadtéri része lesz látogatható tematikus játszótérrel, katonai akadálypályával, egyszemélyes ajándékbolttal. A RepTár területén érkezéskor a munkatársak megmérik a vendégek testhőmérsékletet, a kézfertőtlenítés és a maszk használata kötelező. 

 

Bővülő virtuális múzeumi tartalmak és újra megnyitó turisztikai látványosságok várják az érdeklődőket

 

Barcs-Drávaszentesen újra kinyitottak a Duna-Dráva Nemzeti Park Dráva Kapu Bemutatóközpontjának tanösvényei, állatsimogatója; a Barcsi Gyógyfürdő és Rekreációs Központ kültéri létesítményei pedig a tervek szerint pünkösd előtti héten fogadnak ismét vendégeket. Megnyílik a martonvásári Brunszvik-kastély parkja, tájékoztatott az Agroverzum Tudományos Élményközpont a honlapján. Újra látogatható a Vésztő-Mágor Történelmi Emlékhely Múzeum, azonban egyelőre csak sétálójegyet lehet venni, amellyel a külső területek tekinthetők meg - közölte az intézmény Facebook-oldalán. A békéscsabai Gabonamúzeum, a megyeszékhely mini skanzenje is nyitva áll az érdeklődők előtt. Ugyancsak megnyitja a kültérrel rendelkező látogató központjainak kapuit a Körös-Maros Nemzeti Park, így a dévaványai Sterbetz István és a biharugrai Bihari Madárvárta látogatóközpont, a szarvasi Körösvölgyi Állatpark, valamint az igazgatóság két tanösvénye nyílik meg az érdeklődők előtt. A belépőknek kötelező maszkot viselniük - áll az összegzésben.

 

MTI/T.D:

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu