Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.15. - Saturday, Jolán napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Betlehemi Jászol kiállítás 24. alkalommal

2017. December 27. 15:35
Betlehemi Jászol kiállítás 24. alkalommal

A 24. Betlehemi Jászol kiállítást 2018. január 7-ig lehet megtekinteni a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, melyen hivatásos és műkedvelő alkotók, népművészeti, képző és iparművészek munkái láthatóak.

Szedlacsek Emília, az Emmi Művelődési és Művészeti Főosztályának főosztályvezetője köszöntőjében kiemelte: nagy szükségünk van ezekre a kiállításokra, amelyek egyben találkozók is az alkotókkal. Szólt arról, hogy az advent egy felkészülési időszak az öröm fogadására, a kiállításon bemutatott alkotások pedig lelkünk gyertyáit gyújtják meg.

 

A kiállításon bemutatott alkotások lelkünk gyertyáit gyújtják meg

 

Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Budapest főpolgármester-helyettese bemutatva a kiállítást elmondta, hogy a Magyar Kézművességért Alapítvány által szervezett pályázatról van szó, melyre a határ mindkét oldaláról érkeztek pályaművek. A kiállítás nagyon jól illeszkedik a fővárost átható színes, közösségi programok adventi sorozatába, hiszen városszerte nagy hangsúlyt kapnak a kézműves foglalkozás, a betlehemes és egyéb nép játékok - fogalmazott. Kiemelte, hogy a fővárosi önkormányzat igyekszik a programokon keresztül számos olyan lehetőséget nyújtani ami alkalmas a kulturállis örökség felelevenítésére és átélésére. "Meggyőződésünk, hogy a hagyományok éltetése egy olyan érték, ami végig kísérheti az életünket és gyökereket is adhat."

 

A kiállítás nagyon jól illeszkedik a fővárost átható színes, közösségi programok adventi sorozatába

 

László Sándor, a Budapesti Kereskedelmi Iparkamara Kézműipari Tagozatának alelnöke a népikézművesség hagyományörző rendezvényeként nevezte meg a Betlehemi Jászol kiállítást, amit örömmel támogat a kamara. Hangsúlyozta: ha rajta múlna, mindenkinek elismerést adna át, hiszen a kiállításon a szeretet elevenedik meg minden alkotásban.

 

Ha rajta múlna, mindenkinek elismerést adna át

 

Brückner Ákos Előd ciszterci plébános arról beszélt, hogy a mai digitalizált, rohanó világban mindenki várja a a csendes, békés együttlétet, ami biztos pontot jelent az életben. "Mi abban hiszünk, hogy az igazi karácsony nem csak volt, hanem van. Hiszünk abban, hogy aki szeretve alkot társainak, az átéli a szeretet erejét" - fogalmazott.

 

"Aki szeretve alkot társainak, az átéli a szeretet erejét"

 

A 24. Betlehemi Jászol kiállítás megnyitója:

 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu