Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.12.09. - Saturday, Natália napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Békés megye értékekben gazdag

2017. September 18. 16:53
Békés megye értékekben gazdag

A III. Magyar Értékek Napján felsorakoztak a helyi, megyei és külhoni értékek, Békés megye gazdagságáról Zalai Mihály a Békés Megyei közgyűlés elnöke és Dr. Takács Árpád kormánymegbízott beszélt.

Zalai Mihály szerint Békés megye nagyon gazdag értékekben, hiszen "a Kárpát-medence szívében található és hat nemzetiség alkotta meg Békés megye nagyon sokszínű kultúráját". Hozzátette, hogy helyi szinten ők is megvalósítják a programot a megyenap keretében, amelyre minden év első szeptemberi szombatján kerül sor. "Idén is nagy sikerrel zajlott le, megtöltöttük Békéscsaba főterét."

 

"Kulturális és gasztronómiai értékekben is nagyon gazdag Békés megye"

 

Szólt arról, hogy 75 településük közül immár 40-en működik helyi értéktár, amelyek nagyon aktív munkát végeznek, hiszen jelenleg 800 települési értéket tartanak számon. Hangsúlyozta, hogy nézzünk körül a szűken vett környezetünkben, mivel hajlamosan vagyunk nem észrevenni az előttünk felsorakozó értékeket. "Legyünk nyitottak és befogadóak saját értékeink iránt."

 

"Békés megye turisztikai nagyhatalom"

 

"A Békés Megyei Kormányhivatalnak rendkívül fontos céljai vannak, amely összeegyeztethető ezzel a rendezvénnyel" - kezdte az interjút Dr. Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezetője. Elmondása szerint kiemelt terület számukra a turizmus és a gasztronómia, mivel "Békés megyében rengeteg fürdőhely és turisztikai látványosság van, így elmondható, hogy turisztikai nagyhatalom a megye". Szólt arról, hogy a gasztronómiai pozíciójukat erősíti a Magyar Termék Nagydíj is, hiszen több Békés megyei vállalkozás nyerhette el a nívós díjat.

 

 

/T.D. 

  

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu