Belföldi hírek

H I R D E T É S
2017.11.18. - szombat, Jenő napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Balog Zoltán: Kultúra nélkül a gazdaság sem tud erősödni

Balog Zoltán: Kultúra nélkül a gazdaság sem tud erősödni

A jövőre hangolva címmel országos konferenciát Múzeumigazgatók országos konferenciája szervezett március elején  múzeumigazgatók számára az Országos Közgyűjtemények Szövetsége az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkárságának támogatásával.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkárA múzeumigazgatók országos konferenciáját Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere nyitotta meg az Országgyűlés Felsőházi termében, és köszöntőt mondott dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár is.

Balog Zoltán hangsúlyozta: egy nemzeti közösség csak akkor tud igazán emelkedni, ha kulturálisan is erősödik.A miniszter szerint a hosszú távú fejlődéshez össze kell kapcsolni a hagyományos és az úgynevezett innovatív kulturális műhelyeket.

Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár a rendezvényen emlékeztetett: már a 2. Orbán-kormány is nagyon látványos és erőteljes választ adott arra a kérdésre, hogy a kulturális innovációba érdemes-e befektetni; ez a trend pedig a következő években is folytatódni fog.

 


MTI/MCOnet

Fotó: Emmi

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2017. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu